2
The Best Of

VREMEPLOV: Iskopirao je legendarnog Erika Kantonu i postao ljubimac ‘Teatra snova’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.16 u 23:47

Ostaće upamćen kao napadač kom je potrebno pet šansi da bi postigao jedan gol, ali kada to uradi, onda to zaista vredi.

Svi se dobro sećaju antologijskog pogotka Erika Kantone protiv Sanderlenda. U kanonadi od 5:0, Francuz je postigao dva gola, a drugi je ostao upisan kao neponovljiv i unikatan.

(Izvor: youtube / 13vsGambit)

Međutim, još jedan čovek je obeležio poslednju deceniju 20. veka u Mančester junajtedu – Endi Kol. Napadač koji nije uvek ulivao nadu u sigurnu egzekuciju, ali opet, jedan od retkih koji ima bolje statističke podatke u karijer od, recimo, Alana Širera.

Umeo je da postiže golove na svakakve načine, a pored onog u tandemu sa Dvajtom Jorkom sa Nou Kampa, ostaće upamćen i onaj protiv Koventri sitija, 5. februara 1999. godine.

Njegova lucidnost, brzo razmišljanje i mogućnost improvizacije u deliću sekunde došli su do izražaja upravo u ovoj situaciji. Primirio je dugu loptu iz auta Gerija Nevila, dobio duel, pronašao prostor i poslao teledirigovanu ‘bocku’ pod prečku golmana Koventrija.

Gotovo identično i na istom mestu kao i Erik Kantona četiri godine ranije.

(Izvor: youtube / Nathan Lima)

0
0

2 Komentara

  1. a grafite i džeko u wolsburgu? a mesi nejmar i suarez? a mesi eto i anri, ne lupajte da nikad nece biti takvog tandema, vardi i okazaki su bolji lol

    0
    0
    Odgovori
  2. Nikad vise nećemo imati tandem i ubice protivnickih odbrana kao što su bili Endi Kol i Dvajt Jork ovo sad sto dolaze nazovi napadači nemaju osećaj za gol ovi ljudi su bili uvek tamo gde treba znali su i nogom i glavom a bogami imali su i brz prvi korak pa odbrana nije tako lako mogla da imali stigne pa njima je jedan Tedi Seringem bio rezerva zajedno sa zlatnim dzokerom ser Aleksa Ole Gunar Solsckera

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter