1
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Sudar sa automobilom tokom treninga

Objavljeno: 25.01.16 u 15:39
Biciklistički tim „Džajent Alpecin“ objavio je informaciju da su šestorica vozača ove ekipe povređeni nakon sudara sa automobilom, tokom trening kampa u Španiji.
 
 

 
Biciklisti su u stabilnom stanju, ali su neki od njih ipak zadržani u bolnici. Prema izjavama očevidaca sve se dogodilo u treptaju oka, vozač automobila nije stigao ni da pritisne kočnice, i da je sva sreća što nije bilo ozbiljnijih posledica.
 
Najgore su prošli Džon Degenkolb i Čed Haga, koji su morali na hitnu operaciju. Degenkolb je teško povredio šaku i umalo ostao bez prsta. Hirurški zahvat uspešno je izvršen, ali se ne zna tačan datum sprinterovog povratka na stazu.
 
Ovakav razvoj događaja biće veliki udarac za tim, jer poznati Nemac gotovo sigurno neće učestvovati na prolećnim klasicima, gde se očekivalo da konkuriše za najviši plasman. Haga je avionom prevezen do bolnice, gde je operisao rane na vratu i bradi. U prvi mah se činilo da su povrede veoma ozbiljne, ali je američki biciklista u stabilnom stanju, i predviđa mu se uspešan oporavak.
 
Voren Barguil, Frederik Ludvigson, Ramon Sinkedalm i Maks Valšejd takođe su učestvovali u incidentu. Barguil i Valšejd zadobili su nekoliko fraktura, dok su Ludvigson i Sinkedalm prošli samo sa ogrebotinama.
 
– Biće potrebno mnogo vremena da se ekipa oporavi od šoka. Naš tim je kao jedna bliska porodica i znam da ćemo podržavati jedni druge i pregurati ovu situaciju zajedno. Kao tim imamo nevoravatan sportski duh, izjavio je za „Sajsling Njuvs“ menadžer „Džajent Alpecina“ Ivan Spekenbrink.
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter