0
Atletika

Foto: Printscreen/YouTube

OLIMPIJSKI ŠAMPION PREŽIVEO AVIONSKU NESREĆU : „Srce je moglo da mi iskoči iz grudi“ (FOTO)

Objavljeno: 12.12.22 u 16:48

Dvostruki olimpijski šampion u atletici i svetski rekorder u trci na 800 metara, David Rudiša, srušio se u kenijskom okrugu Kađiao

-Sve je bilo u redu u početku, ali je sedam ili osam minuta posle poletanja jedan motor utihnuo. Pilot je tražio mesto na koje bi mogao da sleti, ali je jedno krilo zakačilo granu drveta. Avion je počeo da se okreće, a onda je pao. – Navodi Rudiša.

Jedan od članova Atletskog saveza Kenije doživeo je povrede rebara i hospitalozvan je, dok su ostalih 5 putnika, uključujući i poznatog atletičara, preživeli lakše povrede.

-Zahvalili smo bogu što smo se izvukli samo sa lakšim povredama. Bilo je stvarno strašno, srce je moglo da mi iskoči iz grudi. Molili smo se. Pilot je uradio neverovatan posao, uradio je sve što je mogao da održi letelicu stabilnom- Dodaje Kenijac.

Interesantno je da je ovo druga nesreća koja je u skorijem periodu zadesila svetskog rekordera – 2019 godine je bio u kolima kojima je pri punoj brzini pukla guma pa je došlo do sudara sa autobusom.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter