0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U VATERPOLU: Bezidejni Hrvati lak plen za Mađare

Objavljeno: 19.01.16 u 21:31

Završen je i poslednji čevrtfinalni duel na ovogodišnjem EP u Beogradu. Poslednji polufinalsta i protivnik Crne Gore biće Mađarska koja je preslišala Hrvate sa 8:5. Golman Nagi najzaslužniji.

Od prvog minuta Hrvati su krenuli silovito ali su Joković i Burić bili neprecizni, pa je Gabor Kiš kaznio promašaje i u drugom minutu doveo Mađare u prednost.

Zatim je ulsledilo isključenje Jokovića, što Mađari iskusno koriste i povećavaju svoju prednost na 2-0. Joković je ponovo u centru pažnje, ali sada kao strelac prvog gola za „barakude“. 

Ređaju se prilike Hrvata, međutim na golu briljira Viktor Nagi, pa je selektor Tucak vidno iznerviran, zatražio tajm-aut.

U sedmom minutu Hrvati ponovo bezuspešni, Mađari imaju poslednji napad sa igračem manje, ali se prečka isprečila. Na kratak odmor se odlazi sa prednošći Mađara od 2-1.

Druga četvrtina počinje golom za „barakude“, sa igračem više dolaze do izjednačenja. Usledila čvrsta odbrana Hrvata, što je prouzrokovalo isključenje Petkovića, Mađari koriste igrača više i ponovo dolaze do prednosti.

Loše odigran napad Hrvata i šansa da Mađari po drugi put povedu sa dva gola prednosti, ali sjajno interveniše Pavić. 

Usledila je golčina Mara Janovića sa osam metara za 3-3, međutim VArga sa iste daljine „buši“ mrežu i vraća prednost u ruke Mađara.

Velika greška u napdu „barakuda“ sa igračem više. Lopta se našla u rukama hrvatskog centra koji umesto da je samo plasira u mrežu, ispušta iz ruke.

Prvo poluvreme završeno je fenomenalnim golom Varge sa devet metara, 3-4.

Drugi deo meča je počeo, a Nagi je i dalje fenomenalan na golu Mađara, koji u sledećem napadu ne koriste igrača više, pa Ante Vukičević prekida Naginu seriju lepim pogotkom sa osam metara.

U petom minutu treće četvrtine loša organizacija hrvatske odbarne i ponovo Varga postiže gol.

Usledio je post „barakuda“ u napadu, propustili su tri velike prilike, pa se na odmor pred odlučujuću četvrtinu odlazi rezultatom 4-6.

Poslednjih osam minuta počinju fenomenalnom intervencijom Nagija i neiskorišćenim napadom Mađara sa igračem više. Petković je bio isključen. Zatim Mađari koriste peterac i odlaze na plus tri, a hrvatski napad se završava šutom Burića koji odlazi preko gola.

„Barakude“ i dalje bezidejne u napadu, jednina svetla tačka je golaman Pavić.

Konačno. Posle dužeg vremena gol za Hrvate, strelac Luka Lončar, 5-7.

Hrvati ne koriste igrača više da smanje prednost na gol zaostatka. Sandro Sukno dobija crveni karton, a Mađari to koriste i vraćaju se na tri gola razlike.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Mađarska – Hrvatska
Bazen: Kombank arena
Sudije: Sergej Naumov (RUS), Havier Buk (ŠPA)

Mađarska: Nagi (13 odbrana), Batori 0(1), Erdeli 0(1), Vamoš 1(3), Hosnianski 2(3), Deker, Manherz, Varga 0(2), Varga 3(8), Kiš 0(1), Harai 2(4), Bistrisanji, Gor Nagi.
Hrvatska: Pavić (6 odbrana), Burić 0(3), Petković 1(3), Lončar 1(4), Joković 1(6), Bukić, Vukičević 2(6), Bušlje 0(3), Sukno 0(1), Pavlović, Setka 0(1), Macan, Bijač[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP, vaterpolo:

Rezultati:

Muškarci – Četvrtfinale

Turska – Francuska 9:14
Gruzija – Holandija 15:16
Italija – Crna Gora 7:10
Mađarska – Hrvatska 8:5

Polufinale:

Sreda, 20.15: Srbija – Grčka
Četvrtak, 20.15: Crna Gora – Mađarska

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter