0
Ostali sportovi

SVAKA ČAST: Jasmina Aleksandrov osvojila Trifektu!

Objavljeno: 17.09.15 u 13:39

Bivša košarkaška reprezentativka i sadašnji fitnes instruktor, Jasmina Aleksandrov, uspešno je završila Spartansku trku koja je održana u Kicbileru u Austriji i tako je osvojila Trifektu, medalju koju osvajaju „spartanci“ sa istrčane tri trke u različitim kategorijama u jednoj kalendarskoj godini.

– Istrčala sam zimus prvu zimsku Spartansku trku na Jasni u Slovačkoj, zatim Spartan Super u Rimu i sada Spartan Beast u Tirolu. Za svaku od ovih trka se dobija po jedna medalja i deo slagalice koji se na kraju sklopi u jednu veliku medalju – objasnila je Jasmina Aleksandrov.

Ona već duže vreme uspešno sprovodi projekat „Urban fitness“, u okviru koga promoviše fizičku aktivnost. Srpska spartanka u okviru tog programa ljudima daje podstrek za promenu loših navika i oduzima im pravo na izgovor da za trening nemaju vremena.

– Staza u Tirolu bila je duga 27 kilometara, sa stanicama na kojima su bili visoki zidovi i kanapi od 7 metara. Nosili smo džakove i lance težine od 20 kilograma do vrha brda, prevrtali gume i sve to u uslovima razređenog vazduha. Na vrhu smo morali da preplivamo ledeno jezero, posle čega je moje telo skoro otkazalo, ali nisam odustajala. Takođe smo nosili kamenje u kamenolomu, provlačili se kroz tunele ispod autoputa i spuštali se kanapom niz strme litice. Iako sam bila jedna od samo par žena u grupi, davala sam sve od sebe da pratim najbolju mušku grupu – opisuje Jasmina Aleksandrov.

Jasmina Aleksandrov 2

Ona je istakla da klasičnih priprema za Spartasku trku nema pošto mnogo različitih faktora utiču na sam ishod. Potrebna je pre svega izuzetna fizička i mentalna snaga da bi se savladale sve prepreke. Da bi se stiglo do toga, teretana i neki klasičan vid pripreme nisu opcija, zato ona ističe da je treniranje za nešto nepredvidljivo pravi izazov.

– Psihička prisutnost i maksimalna koncentracija su uvek tu, a konstantno procenjivanje situacije i brza reakcija su ključ uspeha. Posle ovih trka budem veoma iscrpljena jer forsiram svoje telo do granice izdržljivosti, a psihu do mere pucanja. Trčim zato što dokazujem sebi da imam snagu da prebrodim svaku prepreku i da budem bolja nego što sam bila juče – zaključila je srpska spartanka Jasmina Aleksandrov.

Jasmina Aleksandrov 4

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter