0
Ostali sportovi

ŠOŠTAR: Rezultati iznad očekivanja, finansijska situacija izuzetno teška

Objavljeno: 26.01.15 u 16:08

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan, Aleksandar Šoštar sumirao je prvu polovinu sezone i istakao da crno-beli postižu rezultate iznad očekivanja.

Sticajem okolnosti, Partizan očekuje druga utakmica Lige šampiona za samo 10 dana, a odigrali su crno-beli  dve i u TRL. Partizan je bio finalista Kupa Srbije, u Ligi šampiona posle tri kola četvrti na tabeli Grupe B sa pobedom i dva poraza, dok je u Jadranskoj ligi četvrti u Grupi A sa 21 bodom iz 13 utakmica.

– Na početku sezone i pred početak takmičenja u Ligi šampiona rekli smo da će, u odnosu na sastav koji imamo, sezona poslužiti za sticanje iskustva. Rezultati koje smo do sada postigli su iznad očekivanja i realnih postavli ljudi iz sporta i medija. Mi u klubu smo ipak drugačije mislili, jer znamo kako radimo – rekao je Šoštar i nastavio:

– Utakmica finala Kupa Srbije završena je porazom od Radničkog 5:4. Apsolutno smo zadovoljni igrom, ali mi kao klub nećemo da se zadovoljimo time i rezultatima, jer se računa samo prvo mesto. Protiv Primorja sada u sredu (17.30, Banjica) priželjkujemo naše najbolje izdanje u sezoni, ako nam se pruži prilika da ostvarimo dobar rezultat ili pobedim0, iskoristićemo je. Dobar rezultat bi stvorio šansu i u grupi LŠ, slično prošle godine kada smo neke iznenadili, plasirali se na Fajnal-siks i bili četvrti u Evropi…

I baš kao i minulih godina, rezultati su tu, a finansijska situacija sve gora ili nepromenjena.

– Nema ništa novo u odnosu na moja pređašnja obraćanja javnosti. Izuzetno je teška situacija, iz već dobro poznatih razloga. Realno sagledavamo situaciju u društvu, ni sport ni VK Partizan nisu izuzeti, ali ako sumiramo sve, imamo ekipu koja ima između 18,5 i 19 godina. To je budućnost ne samo Partizana nego i srpskog vaterpola, kao što je oduvek i bilo tako. Zato se nadamo da će biti bolje. Borimo se koliko možemo, do sada smo sve utakmice organizovali, na sva gostovanja otišli, za dalje, videćemo.

Podsetio je nekadašnji legendarni golman od kada je i zašto takva situacija.

– Problem i dug vuče koren iz 2011. godine kada smo osvojili Ligu šampiona, zato što nismo raspustili tim 2010, nego smo se trudili da ostane na okupu i da osvojimo evropsku titulu. Tada je krenula i kriza u društvu. Jedan deo duga je vraćen, do danas nije sve ispoštovano što treba. Dakle, razlog dugovanja je taj što smo ostavili tim na okupu i osvojili titulu LŠ posle 35 godina.

Tim je sve mlađi iz godine u godinu, budžet sve manji, rezultati se i dalje prave, a ne zaboravlja Šoštar ni navijače.

– Pozivam ljubitelje vaterpola i naše navijače da dođu u sredu na Banjicu. Još jednom želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u besprekornoj organizaciji meča sa šampionom Turske, Galatasarajem. Posebno hvala navijačima koji su na pravi način pokazali kako treba da se postave u takvoj situaciji . Navijanjem su pomogli da ostvarimo pobedu i nadamo se da će slično biti i u sredu – zaključio je Šoštar.

Mladost igrača Partizana, kvalitetan rad sa trenerom Vujasinovićem, tardicija koja se čuva i neguje su snaga crno-belih. Povratak navijača, pune tribine i zdušno i glasno navijanje od početka do kraja meča bila bi dodatna snaga u celokupnoj ni malo lakoj situaciji u kojoj se nalaze…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter