0
Auto Moto

VN San Marina: Rosi upisao 107. pobedu

Objavljeno: 14.09.14 u 17:32

Vozač Jamahe Valentino Rosi došao je do prve pobede posle godinu i tri meseca, trijumfom na Velikoj nagradi San Marina, 13. trci sezone.’Doktor’ je do trijumfa stigao gotovo iz svog dvorišta, jer se staza „Marko Simončeli“ nalazi 20 kilometara od njegove kuće, došao u vremenu od 44:14.586 minuta.

Valentino Rosi

Drugo mesto zauzeo je Horhe Lorenco, (1,5 sekundi zaostatka), koji je tako Jamahi doneo dvostruki trijumf, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

Devetostruki svetski šampion je u vođstvo došao pretekavši Lorenca u drugom krugu, potom je izdržao napade branioca titule Marka Markesa, a kada je Španac izleteo sa staze nije se osvrtao.

Rosi je proslavio 107. trijumf u karijeri, na stazi koja nosi ime njegovog velikog prijatelja. Takođe je postao prvi vozač u istoriji koji je prešao broj od 5.000 bodova u kraljevskoj klasi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter