0
Auto Moto

(191006) -- BURIRAM, Oct. 6, 2019 (Xinhua) -- Fabio Quartararo of Petronas Yamaha SRT competes during the Thai Grand Prix of MotoGP in Buriram, Thailand, Oct. 6, 2019. (Xinhua/Zhang Keren)

MOTO GP: Kvartararo je svetski šampion, Banjaja propustio veliku priliku! Rosijeva poslednja trka u Italiji! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.21 u 15:51

Bilo je i više nego zanimljivo.

Novi svetski šampion u motociklizmu je Fabio Kvartararo koji je osvojio svoju prvu titulu u karijeri. Iako je trku završio na 4. mesto, titulu je obezbedio nakon što je Frančesko Banjaja, koji je vodio, izleteo sa staze.

Bio je Frančesko na korak od pobede, samo 4 i po kruga su mu falila za slavlje u Mizanu i za nastavak borbe sa Kvartararom, ali nije uspeo. Banjaja je dobro vozio u kvalifikacijama u subotu, danas je takođe bio konstantan, uspeo je da sačuva vodeću poziciju tokom trke, ali ga je neopreznost koštala trijumfa.

Banjaja je uspešno odbijao napade Marka Markesa koji je do drugog mesta došao nakon što je Miler izleteo sa staze na samom startu. Pobednik je na kraju bio upravo Markes koji je uz Kvartarara jedva dočekao Banjajino izletanje. Drugo mesto zauzeo je Espargaro, dok je treći bio Bastijani koji je u poslednjem krugu prestigao Kvartarara.

Francuskom vozaču očigledno to nije teško palo, jer je zbog Banjajine greške osigurao svetsku titulu. Bila je ovo ujedno i poslednja trka u Italiji za Valentina Rosija i Danila Petrućija. Petrući je na startu trku izleteo sa staze zajedno sa Đoanom Mirom, dok je Rosi zauzeo 10. mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter