0
Ostali sportovi

Pistorijus žali za devojkom koju je ubio

Objavljeno: 14.02.14 u 12:14

Najuspešniji svetski paraolimpijac, južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, izjavio je da je tužan što je pre godinu dana u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Oskar Pistorijus

Pistorijus se oglasio saopštenjem povodom godišnjice ubistva, a uoči početka sudjenja koje je zakazano za 3. mart.

„Nema reči koje bi na pravi način mogle da iskažu moja osećanja o uzašnom incidentu koji je pogodio sve koji su istinski voleli i vole Rivu“, naveo je Pistorijus u saopštenju, a prenela ‘Beta’.

Pistorijus je prošle godine pred sudom rekao da je greškom ubio svoju devojku, pošto je mislio da je provalnik. Tužilaštvo je optužilo 27-godišnjeg atletičara za ubistvo s predumišljajem. On je hicima iz pištolja Stenkampovu pogodio u glavu i ruku.

„Bol i tuga, posebno Rivinih roditelja, porodice i prijatelja ispunjavaju me tugom. Gubitak Rive i trauma koju sam doživeo tog dana ću nositi u sebi do kraja života“, rekao je Pistorijus.

Pistorijus se suočava s kaznom doživotnog zatvora, a sudija će doneti presudu, pošto u Južnoj Africi nema sudjenja pred porotom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter