0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Preokret i važna pobeda rukometašica na startu SP!

Objavljeno: 06.12.13 u 19:40
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukometašice Srbije startovale su pobedom na Svetskom prvenstvu, pošto su večeras u niškom Čairu savladale selekciju Japana rezultatom 28:26 (10:13).  

Najefikasnija u našim redovima bila je kapiten Andrea Lekić sa šest pogodaka, dok su Sanja Damjanović, Svetlana Ognjanović i Marija Lojpur dale po pet golova.

Naše rukometašice su loše otvorile meč, teško su dolazile do svoje, brze igre, što su Japanke znale da iskoriste i na poluvreme odu prednošću od tri gola – 10:13.

Naše devojke su na startu drugog dela igre zaigrale dosta agresivnije i uspele iz tri šuta da postignu tri gola, ali i Japanke i dalje nastavljaju da pogađaju sve što šutnu pa je i dalje tri gola prednost za selekciju iz Azije – 14:17.

Srbija japan 2

Ipak, nakog toga, naše rukometašice preuzimaju kontrolu i smanjuju na 16:17.

Nastavila je Srbija da pojačava ritam i uspela da povede prvi put na meču. Zasluge za to idu golmanki Jovi Ristović, koja je na golu odmenila Katarinu Tomašević, i sa pet odbrana dala vetar u leđa našem timu. Pored nje, Marija Lojpur nastavila je da teroriše odbranu Japanki i sa dva nova gola donela vođstvo našem timu – 20:19.

Kako se bližio kraj, naše rukometašice su povećavale prednost i na kraju zabeležile važnu pobedu rezultatom 28:26.

Za igračicu utakmice proglašena je naša reprezentativka Andrea Lekić.

Naša reprezentacija svoj sledeći meč igra u nedelju, protiv Alžira, od 17:50, a potom slede dueli sa Brazilom (utorak od 18), Danskom (sreda od 20:15) i Kinom (petak od 18 časova).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter