0
Ostali sportovi

OKS dobitnik prestižne nagrade MOK

Objavljeno: 30.10.13 u 19:22

oks

Olimpijski komitet Srbije (OKS) dobitnik je prestižne svetske nagrade Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) „Sport i životna sredina“ za projektnu aktivnost „Podvodno čišćenje Savskog jezera na Adi Ciganliji“ u okviru projekta „EkOlimpijada Srbije“, prenosi Tanjug.

Taj projekat OKS sprovodi već šest godina u saradnji sa ministarstvom nadležnim za zaštitu životne sredine.

Na svečanosti u gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara, Sočiju, predstavnicima OKS, generalnom sekretaru Đorđu Višackom i izvršnom direktoru Damiru Štajneru, nagradu „Sport i životna sredina“ za evropski kontinent uručio je prvi potpredsednik Vlade Rusije i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov, preneo je nacionalni Olimpijski komitet.
„Nagrada „Sport i životna sredina“ je ogromno priznanje za OKS i Srbiju kao državu. Ovo je samo jedno u nizu priznanja koje OKS dobija za svoj celokupni rad, a njime može da se ponosi čitava naša zemlja“, izjavio je Višacki i istakao da se još jednom dokazalo da saradnja vladinog i nevladinog sektora daje odlične rezultate.

„Za sve nas je veoma dragoceno to što je MOK prepoznao Srbiju kao državu koja mnogo pažnje posvećuje očuvanju životne sredine, jer je to jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti koju OKS nastoji da promoviše kroz niz aktivnosti širom zemlje. Ova nagrada je plod dugogodišnje saradnje OKS i ministarstva nadležnog za zaštitu životne sredine, a od prošle godine je to Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama realizovati još mnogo uspešnih projekata u budućnosti“, zaključio je Višacki.

Zajedničkom projektu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije i OKS veliki doprinos dali su i Delegacija Evropske unije u Srbiji, Gradski sekreterijat za zaštitu životne sredine, Savez organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, Ronilački klub „Kalipso“ i Žandarmerija.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter