0
Ostali sportovi

Bozidar Maljkovic (L) Predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije and Zurabi Datunashvili najbolji sportista u 2022 during the Olimpijski Komitet Srbije godisnje nagrade at Skupstina Srbije on December 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE DODELIO NAGRADE: Zurabi Datunašvili najbolji sportista Srbije! (FOTO)

Objavljeno: 27.12.22 u 12:40

Veliki uspeh!

Srpski rvač Zurabi Datunašvili proglašen je za najuspešnijeg sportistu Srbije od strane Olimpijskog komiteta Srbije koji je dodelio nagrade za najbolje selekcije i sportiste u 2022. godini. Mnogobrojnim uspesima i harizmom Zura je osvojio srca publike širom sveta, a njegovi rezultati motivacija su mladima da krenu njegovim stopama.

Neverovatne uspehe zabeležio je zlatni Zura za našu zemlju u grčko-rimskom stilu, u kategoriji do 87kg, odbranivši ove godine titulu svetskog šampiona na Svetskom prvenstvu u Beogradu i još jednom dokazavši da je najbolji rvač sveta. Osvojio je zlato na Evropskom šampionatu u Varšavi ove godine, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2020. godine, a  takođe bronzom se okitio i na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je uspeo da savlada Hrvata Ivana Hukleka sa 6:1.

Zurabi Datunashvili najbolji sportista u 2022 during the Olimpijski Komitet Srbije godisnje nagrade at Skupstina Srbije on December 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ponosan sam što predstavljam Srbiju i što imam priliku da se borim za boje naše zastave. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije na nagradi i čestitam svim dobitnicima. Posebnu zahvalnost želim da iskažem Rvačkom savezu Srbije i Željku Trajkoviću kao i mojim trenerima Stojanu Dobrevu i Voji Trajkoviću, selektoru Miloradu Dokmancu na podršci, veri u mene, kvalitetnom radu i prijateljstvu. Nastavljamo dalje“ – izjavio je Zurabi Datunašvili, sportista godine Republike Srbije.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter