0
Ostali sportovi

Dudaš dovodi svetsku elitu u Novi Sad

Objavljeno: 26.06.13 u 12:22

dudas

Spektakl u najavi. Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš, u želji da svoju disciplinu približi publici u Srbiji, odlučio je da organizuje egzibiciono takmičenje krajem 2013. godine u Novom Sadu.

U planovima mladog srpskog atletičara je da za ovu priliku dovede najveća svetska imena u desetoboju, a da u isto vreme priliku pruži i poznatim ličnostima da se oprobaju u najtežoj atletskoj disciplini.

„Radimo na organizaciji takmičenja, koje će biti u Novom Sadu u decembru. Nadamo se da će, po nekim našim planovima, doći višebojci koji su među prvih 20 na svetu. Još uvek radimo na strukturi takmičenja, pa ćemo slati pozivnice. Ali, nadam se učešću velikih imena i uspešnih sportista“ – rekao je Dudaš.

Dudaš ističe da ima veliku motivaciju da taj desetoboj postane tradicionalan.

„Imam veliku želju da od desetoboja napravim tradiciju, da svi u Novom Sadu, pa i šire, znaju da smo u toj discipline stvarno dobri. Imamo odličan naraštaj koji dolazi, a njima bih na taj način pomogao, jer bi im put do uspeha bio lakši“ – naglasio je Dudaš.

Mladi Novosađanin jedan je od najzaslužnijih za veliku popularizaciju atletike u ovoj zemlji, posebno posle bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, a veruje da će organizacija desetoboja tome još dosta doprineti.

„Popularizacija atletike je u toku. Sve bolji rezultati dolaze, te se sve više čuje za nju i budi se interesovanje kod ljudi. Organizacija desetoboja će definitivno pomoći mnogo u tom cilju“ – naglasio je srpski višebojac.

Desetobojci zbog napornog takmičenja ne mogu da odmere snage između sebe više od tri-četiri puta godišnje, a Dudaš na to ovako gleda:

„Kod desetobojaca je problem nedovoljnih prilika za takmičenje manifestovan kroz finansije, prilike za ostvarivanje norme i još nekih stvari. Čar toga je ta da znaš da imaš samo jednu ili dve prilike da uspeš.“

Dudaš je pre nekoliko meseci postavljen na mesto predsednika Saveza za školski sport Vojvodine, a nedavno je održano i prvo takmičenje sa njim na čelu organizacije.

„Prvo takmičenje je proteklo fenomenalno. Deca su uživala i to je uz statistiku naš najveći dobitak. Pored toga, glavni pokrovitelj, pokrajinski sekretarijat, nas je pohvalio da smo organizovali takmičenje na visokom nivou. Zaista mi je drago da sam na prvoj aktivnosti koju smo imali pokazao da umem to da radim kako treba. Naravno, saradnici su bili i više nego dobri, te im se i ovom prilikom zahvaljujem“ –  istakao je Dudaš.

Već nekoliko meseci svi ljubitelji atletike mogu da se upoznaju sa desetobojem i preko Dudašove Google Play aplikacije, koja odlično napreduje.

„Aplikaciju je skinulo preko 500 ljudi, ali polako i sigurno se broj povećava. Nadam se da će biti dosta upotrebe te aplikacije tokom Svetskog prvenstva u Moskvi za mesec i po dana“ – zaključio je mladi Novosađanin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter