0
Ostali sportovi

Ko je najbolji srpski golfer?

Objavljeno: 19.06.13 u 11:00

Golf Juniorsko prvenstvo Srbije 2

U četvrtak počinje tradicionalno 12. Nacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu. U četiri dana, najbolji srpski golferi takmičiće se na terenima golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji i terenima golf kluba „Centar“ u Žablju.

Nakon završenog juniorskog šampionata, sledi nam takmičenje seniora u tri kategorije: strouk, mid-amater i stejblford.

U prvoj, najjačoj, strouk kategoriji, biće odigrane četiri runde po 18 rupa, dok će golferi iz mid-amater kategorije na terenu provesti tri dana po 18 rupa. Na terenu će se najmanje zadržati oni iz stejblford kategorije, koji će odigrati 2 dana po 18 rupa.

Podsećamo, prošle godine titule su osvojili Ljubica Tomašević i Branislav Žegarac u stejblfordu, Maja Ilić i Igor Titin u mid-amateru, a u najjačoj konkurenciji najbolji su bili Jelena Latinović i Jovan Rebula.

U ponedeljak i utorak održano je sedmo tradicionalno Nacionalno juniorsko prvenstvo Srbije u golfu. Golf asocijacija Srbije, kao glavni organizator, okupila je najbolje srpske juniore koji su se za titulu najboljeg takmičili u dve kategorije – stouk za juniore i juniorke od 15 do 18 godina i stejblford za one od 7 do 15 godina.

Juniorsko takmičenje igralo se na 36 rupa na golf terenu Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, a titule najboljih u 2013. poneli su Tamara Palkovljević i Mihailo Dimitrijević do 18, odnosno Jelena Lainović i Luka Jovanović do 15 godina. Tamara i Jelena su uspele da odbrane titulu juniorskih prvakinja u svojim kategorijama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter