0
Ostali sportovi

Vuković za Hotsport.rs: Najbolje da se raziđemo

Objavljeno: 11.04.13 u 19:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Serija loših rezultata na velikim takmičenjima i u kvalifikacijama za Evopsko prvenstvo uticali su da se Rukometni savez Srbije i selektor Veselin Vuković raziđu. Zapravo, Vuk je i dalje zvanično na pomenutoj funkciji, ali će narednih dana javnost biti upoznata s promenama.

„Video sam se danas s predsednikom Velimirom Marjanovićem i smatram da je najbolje rešenje da se raziđemo, a u narednih nekoliko dana ćemo se i zvanično oglasiti. Žao mi je zbog toga, ali takvi su se uslovi stvorili.

Za tri godine smo otišli na tri velika takmičenja, osvojili medalju, a ja sam uveren da možemo i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Ipak, rekao sam mnogo puta da je naš najveći problem što sport posmatramo kroz Novaka Đokovića, a mnogo je teško konstantno beležiti tako dobre rezultate. Nisam sigurna da u budućnosti možemo da ponovimo te uspehe“, kaže Vuković.

Selektor tvrdi da novac nijednog trenutka nije bio kamen spoticanja.

„Ne mogu da komentarišem ono što nije istina. Novine ne čitam, jer znam šta se sve pojavljuje u javnosti, ali mi smeta zbog familije. Moj otac ima 85 godina i sve to teško preživljava, baš kao i moja porodica.“

Dakle, priča o tih famoznih 346.000 nema veze s istinom.

Iako je u javnost već dospela informacija da će ga na klupi zameniti Ljubo Vranješ, Vuković ne želi da priča o tome.

„Najiskrenije ne razmišljam o tome, niti me interesuje da li je neko tražio moju zamenu dok sam još bio selektor. Samo znam, da ću uvek biti raspoložen da pomognem i pružim neki savet.

Pa, ja kad sam došao na ovu funkciju, prvo sam okrenuo moje prethodnike Jovicu Cvetkovića i Seada Hasanefendića da ih pitam za savet. To je najnormalnije“, kaže Vuković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter