0
Ostali sportovi

Boris Rojevic Vojvodina - SG Flensburg-Handewitt, EHF European League handball match 20.2.2024. (credit image & photo: Srdjan Stevanovic / STARSPORT)

NOVI SELEKTOR SRBIJE IMA JASAN PLAN: ‘Podmlađivanje reprezentacija, ali postepeno!’

Objavljeno: 29.02.24 u 20:11

Veliki teret je na novom selektoru.

Rukometna reprezentacija Srbije ima novog selektora, a u pitanju je Boris Rojević. Trener koji je svoje umeće pokazao na klupi Vojvodine, sada će probati da preporodi nacionalni tim koji već duže vreme čeka uspeh na velikoj sceni:

‘Razgovaraću sa svim igračima. U planu je podmlađivanje reprezentacije, ali postepeno. Želim da u naredne četiri godine imam rukometaše koji će moći da iznesu ceo olimpijski ciklus, do 2028. godine. Moj cilj je da pravimo igrače, jer samo tako možemo da uradimo nešto više. Želim da reprezenacije raste iz godinu u godinu. Imam veliko poštovanje za ono što je radio Toni Đerona, bio sam i jedno vreme deo stučnog štaba. Na ovom Evropskom prvenstvu smo napravili rezultat slabiji nego što se očekivalo. Igrači su utučeni, ali sport je takav, moramo da izvučeno pouke i da idemo dalje. Mislim da su igrači i javnost postavili nerealne ciljeve pred Evropsko prvenstvo. Bolje je ići skromnije. Već 12 godina nismo bili u Top 10.’ – rekao je Rojević i potom dodao:

‘Kruna sigurno treba da nam bude plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. Nema nas dugo na tom najvećem takmičenju. Trenutno, imamo samo dvojicu igrača u Top 12 fazi Lige šampiona, Dragana Pešmalbeka iz Vesprema i verovatno Miloša Kosa iz Zagreba. Nema jake reprezentacije bez jakih takmičenja. Kao selektor moram da tesno sarađujem sa trenerima mlađih kategorijama, da čim vidimo da je neko potencijal da mu odmah damo šansu. Imaćemo i B reprezentaciju, česta okupljanja gde će i igrači iz drugog plana imati šansu da se dokažu da su za najbolji tim.’ – zaključio je novi selektor u razgovoru za Mozzart sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter