0
Ostali sportovi

Krsmančić: „Oštro od prvog minuta“

Objavljeno: 02.04.13 u 22:15

krsmancic-zelenovic

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije čeka važan ispit na putu do Evropskog prvenstva u Danskoj, meč sa Austrijancima u Gracu u sredu od 20.25. Reprezentativac koji najbolje poznaje protivnika „orlova“ je prvotimac austrijskog šampiona, Alpla Harda, Marko Krsmančić.

„Veoma je važno imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji. Svi igrači koji su ovde, svesni su važnosti ove dve utakmice jer bi u slučaju pobeda praktično rešili pitanje odlaska u Dansku. U ovih nekoliko dana smo probali da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Pogledali smo par snimaka i mislim da ćemo do meča uspeti da se pripremimo u potpunosti, tako da ne bude nekih iznenađenja u taktičkom smislu“ – rekao je Marko Krsmančić, za zvanični sajt RSS.

Krsmančić vež dve godine nosi dres austrijskog Harda i najbolje poznaje našeg narednog protivnika:

„Oni su iskusna ekipa sačinjena od igrača koji igraju ili su igrali u Bundesligi. Prva postava uglavnom igra u Nemačkoj, dok su rezerve iz domaće lige, ali i tu je dosta perspektivnih igrača. Najzvučnija imena su svakako Silađi, Veber, Šlinger, a oni sa našim Marinovićem na golu čine okosnicu tima. U svakom slučaju, ozbiljna su reprezentacija i to su pokazali u kvalifikacionim mečevima za SP 2013 sa Makedonijom, kao i u ovim, kada su bez problema savladali Bosnu.“

Hala u Gracu je rasprodata, biće oko 3.700 ljudi na tribinama. Mladi reprezentativac nije iznenađen tolikim interesovanjem.

„Ne čudi me što je hala rasprodata. Oni su se dosta potrudili da medijski to isprate. Snimili su par spotova samo za mečeve sa Srbijom. Često se provlačila i ona čuvena utakmica iz Linca sa Euro 2010, kada su se plasirali u glavnu fazu i bili u 10 u Evropi. Nadaju se da mogu da ponove taj uspeh. Očekujem na tribinama i dosta naših navijača iz Graca i okoline. Ako tako bude bilo, nećemo puno osetiti taj pritisak sa tribina. To može da bude samo plus za nas. Sa druge strane, oni mogu da računaju na istu takvu atmosferu u Zrenjaninu.“

Recept za pobedu mora da bude borbenost od prve sekunde.

„Moramo od prvog trenutka da uđemo oštro i da im pokažemo zašto smo došli. Jedino ako damo maksimum, naš kvalitet će doći do izražaja. Idemo iz minuta u minut, pa iako stvari ne krenu onako kako smo planirali, da ne odustajemo od dogovora iz svlačionice. Toga smo svesni i nadam se da će tako i biti na samom meču. Oni će biti spremni na sve i neće se lako predati, ali uz dovoljno borbenosti i koncentracije, verujem da ćemo uspeti da se izborimo sa tim“ – uveren je Krsmančić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter