FOTO: Tanjug

FOTO: Tanjug

Premijer Srbije Ivica Dačić uručio je danas ključeve stana u beogradskom naselju „Stepa Stepanović“ Milici Mandić, vlasnici zlatne medalje u tekvondou sa Olimpijskih igara u Londonu, koji će ona i njena porodica koristiti do konačnog rešenja stambenog pitanja, prenosi Tanjug.

Povezane vesti

Dačić je novinarima posle obilaska stana rekao da su Srbiji potrebne dobre vesti, a da je uručenje ključeva od stana dobra vest za Milicu.

Premijer je dodao da je stan dodeljen na korišćenje, a da će shodno propisima biti nastavljena procedura kojom će rukovoditi Građevinska direkcija Srbije.

Dačić je ukazao da je Milica prvi sportista koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, da je uzor generacima mladih ne samo svojim radom, već i ponašanjem i načinom na koji je pokazala ljubav prema svojoj državi i narodu.

„Voleo bih da ovo ne bude izuzetak, već da stvorimo uslove da građani Srbije dobijaju radna mesta, da mogu lakše da rešavaju stambena pitanja i da polako izađemo iz krize koja traje decenijama“, rekao je Dačić.

Premjer je obećao da će vlada pomagati i drugim sprotistima, jer su oni, kako i umetnici, ljudi iz kultrue, najveći ambasadori Srbije.

Uručenju ključeva prisustvovala je i minstarka sporta Alisa Marić koja je rekla da je Milica pokazala kako se trudom i radom postižu olimpijski ciljevi i takođe obećala podršku Ministarstva.

Mandićeva je zahvalila onima koji su joj omogućili da dobije stan na korišćene i istakla da to mnogo znači njoj i njenoj porodici. Prema njenim rečima, to će joj biti i podstrek da i u buduće postiže dobre rezultate i omogućiti bolje uslove za rad i treninge.

Ona je obećala da će se i dalje truditi da nastavi da na pravi način predstavlja Srbiju, kao što je do sada to činila. Mandićeva je na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine osvojila zlatnu medalju u tekvondou.