0
Fudbal

sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČEFERIN U BEOGRADU PRIČAO O IZDAJI: „Bio sam ljut, šokiran i povređen, zbog svega su mi pretili!“

Objavljeno: 13.01.23 u 15:28

Bio je među zvanicama.

Danas je u Beogradu održana promocija nove sportske emisije „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“, dok je među zvanicama bio i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Pored njega, na promociji su bili i Nemanja Vidić, Milica Mandić, Dejan Savić, Svetislav Pešić, Predrag Danilović, Željko Tanasković, Predrag Mijatović, ministar sporta u vladi Republike Srbije Zoran Gajić, patrijarh srpski Porfirije i mnogi drugi, koji su tako uveličali ovaj događaj.

sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Tom prilikom, Čeferin je pričao o izdaji prijatelja, u momentu kada je osnovano takmičenje Superliga Evrope. On je istakao da mu je sve to izuzetno teško palo i da je stres bio ogroman.

– Kada sam saznao da sam doživeo izdaju bliskih ljudi bio sam ljut, šokiran i povređen, a onda sam pomislio – sada ili fudbal pada ili ostaje! Meni je u tom trenutku bilo svejedno da li ću izgubiti funkciju, dobijao sam svakakve ponude finansijske, ali se nikada ne bih mogao pogledati u ogledalo. Niko nije mogao da mi kaže se povučem, oni ne poznaju nas i kakvi smo (sa ovih prostora). Stres je bio ogroman, 48 sati nisam spavao, jeo… Svi su videli da sam iskren i to je pobedilo! Ako je nešto bolesno, onda su bolesni oni koji zarađuju 100, a troše 200 i čude se zašto su blizu bankrota! I fudbalski funkcioneri moraju biti odgovorniji! Neki zbog nesposobnosti prave probleme svake godine…

sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je otkrio da je zbog svega toga dobio i pretnje, a opisao je i kako je došlo do poziva predsednika LA lige.

– Da dobio sam pretnje! Meni su pretili, žena moja je čula, ali ni sekundu nisam razmišljao! Kod njih je sve u interesu i oni ne mogu da razumeju da je neko iz male Slovenije počeo da ih “vređa”. Kada me je u subotu zvao predsednik La lige i rekao da će se desiti danas i da je Anjeli sa njima, a bio je nekoliko dana pre toga u mojoj kući… On je rekao jednom mom prijatelju da je jedno profit, a drugo moral. Draže mi je da sam naivan nego pokvaren! Mislim da je 99 odsto prijatelja pošteno.

Što se tiče same emisije „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“, prva epizoda će biti emitovana 23. januara na Arena sport premium kanalu.

sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U ulozi voditelja po prvi put će se naći bivši fudbaler Mario Stanić́, koji je i sam imao vrlo bogatu i trofejima okićenu sportsku karijeru. U sezoni 1991./1992. nastupajući za sarajevski Željezničar bio je najbolji strelac prvenstva, sa zagrebačkim Dinamom i belgijskim Brižom osvojio je titulu prvaka, kao igrač̌ Parme osvojio je Kup Italije i nekadašnji Kup UEFA-e. Karijeru je okončao u Čelsiju, pod trenerskom palicom Žozea Murinja.

Ostaće upamćen i kao strelac prvog, istorijskog gola Hrvatske na svetskim prvenstvima, kao i član hrvatske generacije koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter