1
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

DAČIĆ ŽESTOKO REAGOVAO NA POSTUPAK FIFA: ‘Nema predaje, samo dvostrukih aršina! Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu?’

Objavljeno: 27.11.22 u 15:59

‘Očekuju nas odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom, poraz od Brazila je očekivan!’

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, govorio je o licemernom postupku krovne svetske fudbalske organizacije. FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, zbog zastave ‘Nema predaje! Kosovo je Srbija!’ koja se našla u svlačionici Orlova uoči utakmice sa Brazilom na startu Svetskog prvenstva u Kataru. Dačić je gostujući na TV ‘Prva’ žestoko kritikovao ovaj čin.

– Zamislite da Ukrajina kaže “Krim je Ukrajina, nema predaje“. Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu? – upitao je Dačić i istakao da Srbija kao država ne može da reaguje jer je reč o sportskoj organizaciji:

– Šta je tu uvredljivo što je neko rekao nema predaje? Pa šta treba da kažu, da će da se predaju? Drugo, oni govore o fudbalu i “nema predaje“ se odnosi na fudbalske utakmice. Mi smo od Brazila izgubili i očekivalo se da izgubimo, ali nas sada čekuju odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom.

Dačić je dodao da UN nisu priznale tzv. Kosovo, te da je Srbija međunarodna priznata država i članica UN sa Kosovom i Metohijom kao svojim delom teritorije.

– Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Oni nikada ne bi kaznili Ukrajinu kada bi Ukrajina rekla “Donbas je naš i Krim je naš. Nema predaje’ – zaključio je Ivica Dačić.

 

8
1

1 Komentara

  1. Samo u ovoj „zemlji od lakrdije“ možeš ovakve vesti da čitaš. Ej! Dačić komentariše SP! Preti! I nije jedini političar koji se bavi tom temom… A država, de fakto, ne postoji. Ostalo još samo de jure i to je to. Da se gasi svetlo.

    2
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter