0
Auto Moto

Perezu rođendan

Objavljeno: 26.01.13 u 11:42

Serhio Perez Mendoza

Na današnji dan, pre 23. godine, rođen je Serhio Perez Mendoza, u mestu Gvadalahara u Meksiku. Serhio je najmlađe dete Marilu i Anonia Pereza, a automobilzam je u njegovoj krvi još od šeste godine, kada je prvi put krenuo da vozi karting, kada je i postao vice šampion u svojoj kategoriji. Sa sedam godina, kao najmlađi vozač u svojoj kategoriji pet puta stiže do pobedničkog postolja a sa devet godina kreće da niže pobede u klasi od 80 kubika i postaje najmlađi pobednik klase.

U Formuli 1 se našao zahvaljujući svojim sjajnim vožnjama, ali i Telmexu, koji mu je sponzor, što nije prošlo neopaženo u timu Zaubera, gde je zamenio Nika Hajdfelda. Tokom svoje debitantske sezone nije pokazao ništa posebno, ali je zato već na drugoj trci sezone u drugoj godini u Zauberu bljesnuo drugim mestom na Maleziji, jureći Alonsa zadnjih deset krugova.

Sledeći podijum bio je u Kanadi, treće mesto, a potom i spektakularan nastup na Monci gde je sa trinaeste pozicije na startu uspeo da se probilje na drugo mesto, odmah iza Hamiltona. Sjajni nastupi, doneli su mu mogućnost da se od ove godine nađe u Meklarenu, pošto je Luis Hamilton odlučio da pređe u Mercedes…

Srećan rođendan „Checo“!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter