0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreeen/Twitter

DRAMA U MELBURNU: Ferstapenu eksplodirale kočnice, Holađanin za dlaku izbegao tragediju! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.24 u 10:34

Šokantna reakcija publike na Maksov peh

Vozač Ferrarija, Karlos Sainc, ostvario je senzacionalnu pobedu na Velikoj nagradi Australije, samo dve nedelje nakon operacije slepog creva koja ga je sprečila da učestvuje na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

Sainc je dominirao trkom nakon četvrtog kruga, kada je Maks Ferstapen iz tima Red Bul morao da odustane zbog problema sa kočnicama. Holanđanin je do tog trenutka držao bliski zaostatak od svega sekunde za Špancem, ali je neočekivani problem sa kočnicama doveo do njegovog odustajanja. Ovo je bilo Ferstapenovo prvo odustajanje zbog kvara posle dve godine, poslednji put se to dogodilo takođe u Australiji.

Sainc je vožnju nastavio do treće pobede u svojoj karijeri, dok je njegov timski kolega, Šarl Lekler, dodatno doprineo slavlju Ferarija prestižući Landa Norisa iz Meklarena kroz boks za prvu dvostruku pobedu Ferarija od Bahreina 2022. godine, i njihovu prvu dvostruku pobedu u Australiji od 2004. godine, kada su prvo i drugo mesto zauzeli Šumaher i Barikelo.

Noris je završio na trećem mestu za Meklaren, iako je u boks ušao pet krugova pre svog timskog kolege, Osakara Piastrija. Međutim, posle naredbe iz boksa, Piastri je ustuknuo i omogućio Norisu da završi na četvrtom mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter