0
Auto Moto

Kubica napreduje polako

Objavljeno: 25.01.13 u 15:25

Robert Kubica

Robert Kubica kaže da je veoma zadovoljan testom u DTM automobilu koji je obavio u četvrtak na stazi u Valensiji. Ovo je prvi put da Kubica seda u neki automobil ovog tipa, još od njegovog zamalo fatalnog incidenta na reliju u Februaru 2011. godine. Čini se da nije imao većih problema da se prilagodi Mercedes AMG C-Coupe automobilu, i uspeo je da napravi neka dobra vremena na stazi.

„Osećao sam se prilično lagodno u kolima, iako sam napravio veliku pauzu i mislio sam da se neću tako prijatno osećati u automobilu koji proizvodi toliko prianjanje asfaltu, ali ovaj Mercedes je čudo tehnike.“ izjavio je Kubica.“Jako sam zadovoljan sa mojim performansama prvog dana testiranja DTM automobila, i nisam imao gotovo nikakvih problema sa kolima.“

Iako je test pravljen po kiši, Kubica je uživao što je uspeo da se oproba i u različitim vremenskim uslovima.

„Prvi krug je bio na suvoj podlozi, a onda je krenuo pljusak i mi smo morali da sačekamo da se staza osuši.“ dodao je poljak. „Sve u svemu, bilo je ovo super iskustvo za mene posle svega i drago mi je što sam probao više varijanti“

Uprkos dobro odrađenim testovima, ostaje nedorečeno, kada i gde će Kubica učestvovati i hoće li pobednik VN Kanade iz 2008. godine biti sposoban da se vrati u ful tajm program nekog takmičenja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter