0
Američki fudbal

Brejdi napada Rejvnse

Objavljeno: 20.01.13 u 12:48

tom brejdi

Večeras se igraju oba finalna meča po konferencijama posle kojih ćemo znati ko će se sastati u Superboulu.

Prvi meč dana igra se u Atlanti gde će u Džordžija domu Falkonsi dočekati San Francisko Fortinajnerse u finalu NFC-a. I dok su Falkonsi uz puno sreće stigli do finala, to se ne može reći za San Francisko koji je sjajnom igrom pobedio odličnu ekipu Pekersa.

Ako bi se ravnali prema ta dva meča jasno je da su 49ke veliki favoriti, što suštinski i jesu. Igraju bolje, stabilniji su po svim linijama odbrane i napada, a kvoterbek Kajl Kepernik igra veoma raznovrsno.

Falkonsi su sličnog protivnika ali za otprilike 30% slabijeg imali u Sihoksima, a njih su jedva dobili.

Džonatan Babenju i Džon Abrahama su pod znakom pitanaja za večerašnji nastup u ekipi Falkonsa, dok kod 49ki ima nekoliko lakše povređenih igrača, ali se očekuje da će svi biti spremni za meč.

U konferenciji AFC u finalu će se u Bostonu na „Džilet“ stadionu u reprizi prošlogodišnjeg finala sastati Nju Ingland Petriotsi i Baltimor Rejvnsi. Prošle godine pobednika je odlučila jedna lopta, pa ne treba očekivati da će večeras biti manje uzbuđenja.

Obe ekipe se toliko dobro poznaju da je teško sa sigurnošću reći ko je favorit. Najveći adut Petriotsa svakako će biti Tom Brejdi, dok će se Rejvnsi najviše oslanjati na sve iskusnijeg Džoa Flaka, ali i na runing beka Reja Rajsa.

Vremenska prognoza govori da će večeras u Bostonu biti vedro sa temperaturom od oko -3 stepena celzijusa i blagim zapadnim i jugo-zapadnim vetrom.

Petriotsi neće moći da računaju na tajt enda Roba Gronkovskog koji je na meču protiv Teksansa doživeo prelom ruke, dok za Rejvnse sigruno neće igrati korner bek Asa Džekson koji je povredio butni mišić.

Utakmica u Atlanti igra se od 21 sat po našem vremenu, a meč u Bostonu na programu je 30 minuta posle ponoći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter