0
Auto Moto

Ford će pratiti WRC

Objavljeno: 14.01.13 u 23:59

ford

Iako su prethodne sezone objavili da povlače svoj fabrički tim iz WRC takmičenja zbog previsokih troškova, i opšte krize, iz FORDa poručuju da će nastaviti da prate situaciju u WRCu.

M-Sport, tim koji je blisko sarađivao sa Fordom je ostao bez podrške, ali je uspeo da preživi zahvaljujući finansijama tima Qatar, za koji će nastaviti da sprema automobile. Ford rejsing direktor, Džerard Kvin je u tokom intervjua izjavio:

„Mi ćemo i dalje pratiti sva dešavanja. Ipak, nije fer špekulisati i pričati o povratku jer bi mnoge stvari trebalo da se promene. Kada neke od tih stvari krenu da se menjaju… ko zna.“

WRC je bez promotera poslednjih 12 meseci, ali Red Bul Medijska kuća i nemačka firma Sportsman Media su u procesu globalnog preuzimanja prava promovisanja šampionata. Kvin je dodao da je Ford odigrao ključnu ulogu u procesu razvoja WRC šampionata uopšte, i da mu je drago što dolaze novi proizvođači poput Folksvagena i Hjundaija.

„Znam da smo uložili mnogo truda zajedno sa FIA u nekoliko prethodnih sezona kako bi našli promotera, jer je to jako važna stvar. Mnogo stvari se odvija iza scene. U mnoge od tih stvari smo mi i dalje uključeni i nadam se da ćemo uspeti da poboljšamo WRC. Dobra stvar je što dolaze novi proizvođači, ali svi moraju da imaju na umu da smo mi bili tu i kada je bilo najteže i u najgorim vremenima. Možda je došlo vreme da malo odstupimo i prepustimo nekom drugom da malo snažnije vuče napred ovaj sport.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter