0
Auto Moto

MOTO GP 2012

Objavljeno: 31.12.12 u 17:39

lorenco

Sezona za nama je bila uzbudljiva a borba za titulu se vodila između dva španca, Horhea Lorenca i Danija Pedroze. Vozač Jamahe, Lorenco, je tokom sezone osvajao samo dve pozicije, prvu ili drugu. Na 6 trka se okitio lovorikama, dok je deset puta bio drugi i dva puta nije završio trku. Sve to je bilo dovoljno za prednost od 18 bodova ispred drugoplasiranog Pedroze koji je u drugom delu sezone uhvatio pobednički ritam napravivši sedam pobeda u jedanaest trka, što uz dva odustajanja ipak nije bilo dovoljno da se ugrozi Lorenco. Kejsi Stoner, koji je dobro otpočeo sezonu imao je pet trka na kojima je pobedio, ali je četiri trke propustio, od kojih tri zbog povrede skočnog zgloba, što ga je udaljilo od borbe za titulu, a tokom sezone je objavio da se na kraju 2012. povlači iz MOTO GP takmičenja i da odlazi u penziju, kako bi se više posvetio porodici.

Tokom sezone, bilo je padova i povreda, ali je situacija malo svetlija u odnosu na onu iz 2011. kada je Marko Simončeli tragično završio na Sepangu, možda najviše zahvaljujući Lorisu Kapirosiju koji je završio aktivnu karijeru na kraju sezone 2011. ali se nakon toga, posvetio pitanjima bezbednosti na stazi u saradnji sa proizvođačem guma i svim timovima.

Osim Stonera koji je otišao u penziju, veliki transfer koji je obeležio kraj sezone je i ponovno potpisivanje ugovora između Rosija i Jamahe. Posle neuspešnog dvogodišnjeg izleta u Dukati, sa kojim je na kraju sezone uspeo da bude tek šesti, bez ijedne pobede u dve godine, Rosi se našao u svom matičnom jatu, pored Lorenca, sa kojim je imao velikih problema u prošlosti zbog netrpeljivosti…

Prvi zvaničini testovi u 2013. godini će se voziti na stazi Sepang od 5-7 februara, a sezona od 18. trka zvanično počinje 7. aprila, trkom u Kataru…

Pogledajte neke od najboljih momenata po izboru zvaničnog sajta MotoGp šampionata:

Sve najbolje u 2013. godini!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter