Romain-Grosjean-Lotus

Romain Grosjean ne vidi razlog zašto Lotus ne bi bio još bolji naredne sezone, posle obećavajuće 2012. Lotus je uspeo da podigne formu u poređenju sa 2011. godinom kada je osvojio 73 boda na putu do daleke pete pozicije u šampionatu.

Tokom 2012. godine je tim osvojio 303 boda, uključujući jednu pobedu i deset podijuma. Na kraju, u šampionatu konstruktora, Lotus je završio na četvrtoj poziciji.Grosjean koji je i pored nekoliko teških grešaka tokom sezone uspeo da obezbedi učešće i ove godine u timu Lotusa kaže da imaju sve „sastojke“ da budu još bolji u nastupajućoj godini. „Pokušaćemo da se poboljšamo u plasmanima. Ako budemo ispravno radili, ne vidim razlog zašto ne bi bili bolji od četvrtog mesta. Automobil je bio dobar ove godine, nema nekih velikih promena pravila, tim radi sjajno i jedva čekam da vidim šta će novi auto moći da isporuči. Cilj nam je da budemo sve bolji i bolji iz godine u godinu, počev od 2013.


Naučili smo mnogo toga o bolidu, gumama i setovanju automobila. Bili smo sasvim dobri na samom početku godine, ali isto tako i na zadnja dva GPa smo izgledali dobro. Rešili smo neke male stvari koje su nas mučile, napravili dobar setap pred kraj godine i siguran sam da ćemo tokom zimskih testova probati i neke nove stvari i nove ideje koje nismo imali vremena da probamo tokom sezone. Kada sve to odradimo, imaćemo kompletnu sliku o mogućnostima pred nastupajuća takmičenja, i nadam se da ćemo izabrati dobar pravac“