0
Košarka

FOTO: Printscreen/X

DUEL KOJI JE ČEKALA CELA AMERIKA: Obojica su klase, samo Francuz ima foru više za prodati! (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.24 u 10:26

Viktor izašao kao pobednik

Viktor Vembanjama i Čet Holmgren su najveći favoriti za nagradu ruki godine. Iako je Francuz prednjači i gotovo sigurno će prisvojiti to priznanje – verovatno prvo od mnogih u NBA ligi – i Holmgren ima mnogo toga da ponudi s obzirom na njihov sličan talenat i građu.

Ova dvojica mladića su se prvi put sreli u finalu Svetskog prvenstva za juniore, gde je zlato odneo Holmgren, dok je Vembanjama pokazao čudesan potencijal.

U nedavnoj pobedi protiv Oklahome Siti rezultatom 132:118, Vembanjama je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je zabeležio 25+ poena, 10+ skokova, 5+ asistencija, 5+ blokada i 5+ pogodaka za tri poena u jednom meču! Osim toga, sve to je uradio uz pobedu, što je dodatno impresivno.

Postigao je 28 poena, uhvatio 13 skokova, upisao sedam asistencija, pet blokada, a šutirao je 7 od 5 za tri poena. Njegove ključne trojke u finišu meča, uključujući jednu iz trčanja nakon driblinga oko Šeja Gildžus-Aleksandera, bile su od presudnog značaja za tim. Holmgren, s druge strane, postigao je 23 poena, uhvatio sedam skokova i upisao pet asistencija.

Ovim impresivnim izdanjem, Vembanjama je pomogao i Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima, jer je Oklahoma Siti sada na samo pola koraka ispred Denvera na tabeli Zapadne konferencije.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter