2
Domaći fudbal

FOTO: Youtube screenshot

ALBERT NAĐ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Vidim da su titulu već prepisali Zvezdi, zašto onda odmah ne prekinemo prvenstvo? (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.22 u 19:10

Legendarni fudbaler Partizana, Albert Nađ, odigrao je preko 200 utakmica u crno-belom dresu i ostavio dubog trag u klupskoj istoriji.

Pamtimo ga i po igrama u dresu nacionalnog tima, a upravo o te dve glavne teme govorio je i u novoj epizodi Meridianovog podkasta Sport fokus.

Nađ se prisetio istorijskog plasmana u šesnaestinu Lige Evrope, gde je Partizan ispao od kasnijeg osvajača CSKA Moskva. A kako je jedan od najlepših perioda u karijeri, proveo u Španiji, tačnije u Sevilji, za Meridianovu emisiji otkrio je nove detalje – zanimljive avanture iz Španije.

Pored svega toga, govorio je i o reprezentativnoj karijeri, ali se osvrnuo i na današnju Srbiju i koliko ona može daleko na Svetskom prvenstvu, na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem. Takođe, objasnio je zašto prethodne reprezentacije nisu uspevale da dođu do uspeha.

Sve odgovore možete čuti na video snimku nove epizode Sport fokusa, a mi vam prenosimo najzanimljivije.

DANAŠNJI PARTIZAN I POČETAK NOVE SEZONE IZ UGLA NAĐA

Ne mogu biti zadovoljan kiksom na startu sezone. Ima nekih koji su već prepisali titulu Crvenoj zvezdi, a ako je tako zašto ne prekinemo prvenstvo? – rekao je Nađ i nadovezao se na promenu trenera u crno-belom taboru:

Svi koji znaju Saleta (Aleksandar Stanojević), znali su da će da ode na kraju sezone. Došao je (ilija) Stolica, gotovo cela ekipa se izmenjala, treba strpljenja i dati mu podršku….

Legendarni fudbaler Partizana je prokomentarisao i žreb kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mislim da je svaki protivnik težak, sada svi igraju Evropu, svi se trude da postignu nešto. Mitjeland je dugo u vrhu danskog fudbala, igrali su završnicu Evrope prošle sezone, sa druge strane sada kada nema ograničenja za strance, AEK ima gotovo pola španske ekipe, tako je bilo i ranije, a mislim da im je trener Španac sada. Tako da ko god bude biće težak protivnik i nikako ga ne treba poceniti – rekao je Nađ.

On je uporedio tadašnju situaciju između „večitih“ rivala sa trenutnom u srpskom fudbalu.

Pa, nije bilo tako kao danas, te izjave, saopštenja… Sve je ostajalo na travnatoj podlozi, ako mogu tako da kažem. Takođe, nije bilo toliko medija, portala i ostalog… Kada se završi utakmica mi svi zajedno odemo u neki od malobrojnih kafića tada da popijemo piće – rekao je bivši fudbaler Partizana.

ZANIMLJIVE ANEGDOTE IZ KARIJERE NAĐA

Prisetio se Nađ i legendarne utakmice sa Njukaslom, gde su crno-beli posle jedanaesteraca prošli u grupnu fazu Lige šampiona, gde su odigrali čuveni meč na stadionu „JNA“ protiv Real Madrida i čuvene ekipe „galaktikosa“.

Sećam se anegdote iz Njukasla – pun stadion u Engleskoj, oni u crno-belim dresovima, nismo imali baš povoljan rezultat iz Beograda, ali onda je Ivica Iliev postigao pogodak u drugom meču i doneo jedanaesterce, ja sam pogodio prvi, Kralj je uspeo da odbrani prva tri, a onda je Iliev imao odlučujući penal, nažalost promašio je, ali srećom nastavljena je serija – rekeo je Nađ i dodao:

Potom je Saša Ilić gađao za opstanak i kada je pogodio, mi nismo odredili novog izvođača, Ilić je gurnuo Ćirkovića ispred nas da on izvede penal, i tada nije bilo nazad, sudija je zapisao broj izvođača, on je pogodio i sve ostalo je istorija… – priseća se Nađ, pa dodaje:

Teška grupna faza, dobili smo Porto koji je osvojio, a pored njega tu su bili Galaktikosi – Real Madrid ( Figo, Zidan, Kasiljas, Ronaldo, Bekam, Raul, Karlos ), da li treba da nabrajam još? Mislim da smo u Beogradu igrali egal sa njima – objasnio je Nađ.

REPREZENTACIJA SRBIJE

Bivši reprezentativac je prokomentarisao i žreb za Svetsko prvenstvo i prisetio se situacije sa Švajcarskom iz prethodnog perioda.

Nema lake grupe na Svetskom prvenstvu. Sve reprezentacije koje su došle na Mundijal – došle su sa namerom da pobede. Posle izvučene grupe, najviše na šta se zgrožavam je na mišljenje „da idemo da se svetimo Švajcarcima“. Kome da se svetimo? Zbog čega da se svetimo? Hoćemo da ih pobedimo, ali ne i da se svetimo. Šaćiri i Džaka, koga interusuju oni? E, zbog toga smo ispali od njih, jer je sva energija bila usresređena na dva igrača i nažalost po nas i pokazala neke stvari – rekao je Nađ.

Sve ostale odgovore na pitanja, saznajte u novoj epizodi podkast emisije „Sport fokus“.

0
0

2 Komentara

  1. Ne vidim da je partizan zgrozen misljenjima da je zvezda jaca. Postoji teren da se opovrgnu tvrdnje. A tu ne vidim da je osteceni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter