0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Savršena Srbija preslišala Dankinje! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.18 u 22:39

Sjajnom igrom rukometašice Srbije došle su do pobede nad Danskom u meču poslednjeg, trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj, 30:25.

Jednostavno – briljantno! Tako se u najkraćem može opisati nastup reprezentacije Srbije protiv Danske. Od samog početka, odbrane prvog napada i realizacije Dragane Cvijić za 1:0, potom i pogodaka Jelene Lavko i Jovane Stojiljković, do prve osetnije prednosti naše reprezentativke su stigle nakon odlične odbrane i kontre koju je realizovala Dijana Radojević za 4:2.

Katarina Krpež Šlezak i Andrea Lekić su se nadovezale za 6:3, potom je naša selekcija preko Krpež Šlezak sa sedam metara došla i do sedmog gola, a onda je na scenu stupila Andrea Lekić, koja je prekinula seriju od dva uzastopna gola rivalki i svojim 100. pogotkom u reprezentativnom dresu vratila našem timu razliku od dva pogotka – 8:6:

To kao da je dalo krila našim igračicama, ubrzo su Lekićeva i Cvijićeva donele i 12:8, a posle malog pada i nove serije rezultat je glasio 15:11, da bi Stojiljkovićeva i Pop-Lazićeva našoj selekciji ostavile prednost od četiri gola na poluvremenu, 17:13.

Tek što je počeo drugi deo igre, serija 4-1 i gol Lekićeve za 21:14. Nastavila je Srbija da briljira na krilima Lekićeve i Krpež Šlezak, ubrzo je prednost porasla na 24:15. Odgovor Skandinavki došao je u vidu tri vezana gola za 24:18, ali je Cvijić prekinula seriju i vratila našem timu sedam golova viška. To je ujedno bio i poslednji trzaj Danske, pošto je Srbija do kraja meča bez problema sačuvala vođstvo i došla do pobede od 30:25 vredne prvog mesta u grupi i dva boda, koliko će Srbija preneti u narednu rundu.

A tamo našu selekciju očekuju Rusija sa četiri boda (8. decembar), Crna Gora (bez bodova, 10. decembar) i domaćin Francuska (dva boda, 12. decembar).

Prve dve ekipe obezbediće plasman u polufinale, dok će trećeplasirana ekipa razigravati za peto mesto Evropskog šampionata.

Evropsko prvenstvo za rukometašice, 3. kolo

Grupa A

Švedska – Poljska 23:22 (10:5)

Srbija – Danska 30:25 (17:13)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter