0
Ostali sportovi

Rukomet Handball-2022 European Handball Championship Qualifier-Kvalifikacije za EURO 2022 Srbija v Grcka head coach Antonio Gerona Zrenjanin, 13.01.2021. foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

ĐERONA NE KRIJE OPTIMIZAM PRED EP: “ Više smo nego uzbuđeni“

Objavljeno: 25.12.23 u 21:52

Orlovi će od 3. januara biti u španskom Granoljersu

Muška rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak se okupila u Sportskom centru RSS u Staroj Pazovi na početku završnog dela priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj.

Orlovi će od 3. januara biti u španskom Granoljersu gde će odigrati prijateljske utakmice sa Slovačkom, Poljskom i domaćinom Španijom, zatim 10. januara otputovati u Nemačku.

Selektor Srbije Toni Đerona izjavio je da će ovo biti prilika za ostvarenje ciljeva ove generacije.

Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak.

Glavni cilj povezan je sa plasmanom na Olimpijske igre.

Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje – rekao je Toni Đerona.

Srbija od 12. januara na EP igra protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter