2
The Best Of

VREMEPLOV: Dva šamara, pesnica, otvorena arkada, stotine policajaca na terenu… I veliko finale je završeno! (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.17 u 23:55

Brazilci se i dan danas stide ovog događaja iz 1995. godine koji im je, kako kažu, ukaljao ‘sveti’ fudbal i bacio veliku senku na sport u kom su najbolji.

Oduvek je poznato da kada se sastanu Brazilci i Argentinci, u nekom momentu mora da proključa vrela južnoamerička krv i padne neko ‘tepanje’. Ali nikad kao 1995. godine u finalu tadašnjeg Superkupa Južne Amerike između brazilskog Flamenga i Velez Sarsfilda iz Buenos Ajresa.

U pitanju je skandal koji se i danas, posle pune 22 godine na ovom kontinentu spominje, ali ‘da niko ne čuje’, jer je i jedne i druge sramota onoga što se desilo između protagonista Zandone i Edmunda.

Flamengo je predvođen slavnim Romarijom do vrha napunio mrežu svog rivala, što je Argentince, naravno, žestoko iznerviralo, ali su ipak dostojno podnosili torturu sve do pred kraj, kada je bezobrazluk Edmunda prešao svaku meru.

Bez ikakvog razloga je udario šamar Zandoni, a ovaj mu je gotovo sekundi, kao da je znao, uzvratio bar duplo jače. I na tome se nije zadržao.

Usledio je još jedan napad. Kamata. Sevnula je pesnica sa leđa, kojom je Brazilac pao na zemlju kao pokošen, a arkada mu se otvorila gotovo momentalno.

Dalju priču već pretpostavljate. Kreće opšta ‘šorka’ među igračima, a zvanična lica na terenu užurbano dozivaju stotine policajaca da uđu na teren i smire strasti među zaraćenim stranama.

Utakmica nije mogla da se nastavi. Normalno.

(Izvor: youtube / futbolretrocba)

0
0

2 Komentara

  1. Dajte u vremeplov ono kada navijači Crvene zvezde tuku fudbalere Partizana pred derbi, a poslije toga se igra utakmica kao da se ništa nije dogodilo jer su tako željeli rukovodstvo FSS i čelnici Crvene zvezde.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter