2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ OTVORENO: O budžetu, odnosu države prema Zvezdi, ostavci, privatizaciji, Radonjiću, Vanji Marinkoviću…

Objavljeno: 21.07.17 u 13:46

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović održao je veoma zanimljivu konferenciju za novinare. Pored toga što je saopštio ime novog trenera Zvezde, on je govorio i o aktuelnom stanju u klubu, odlascima igrača, privatizaciji, odnosu ‘sedme sile’ prema Zvezdi, bivšem treneru Radonjiću, novom treneru Alimpijeviću, Aranitoviću i Marinkoviću, odnosu države prema klubu.

Pričajući o bivšem treneru Dejanu Radonjiću, Čović je saopštio da je crnogorskom stručnjaku ponuđen novi ugovor.

-Ponudili smo Radonjiću novi ugovor, desetog maja…Bile su varijante i na jednu, dve, tri, godine… Ali nije doslo do toga i stavili smo tačku i krenuli dalje. Da budem jasan, nijedna sezona u Zvezdi nije laka. Neće mi tim praviti novinari, urednici arene, ulica i ovi iz Strahinjića bana…Barem dok se ja bavim ovim poslom. A posebno mentol koji ima emisiju u utorak, ali ga nećemo imenovati. Odluka da ne nastavimo je Radonjićeva, nije mi rekao razlog. Problem kašnjenja plaćanja nije od ove godine. Radonjić nije ništa tražio, nije ni odbio, jednostavno se tako osećao. Verovali smo da će nas šira zajednica više podržati  – rekao je Čović. 

Predsednik Zvezde je zatim pričao o finansijama kluba, budžetu i pomoći države.

Stigli smo do dominacije u Srbiji i regionu…I postali redovni i stabilni učesnik Evrolige. Prošli šest sezona, a krenuli smo od kluba koji prakticno nije postojao…Sem imena, grba i tradicije. Išli smo korak po korak i napravili najbolje rezultate kluba, do sada. Od duga od 15,5 miliona evra i skidanja koseva. Gledajuci budžete, mi smo na poslednjem mestu među 16 najboljih timova Evrope, a ukupno gledano na 40. mestu pošto i nekolicina klubova iz Evrokupa ima veći budžet od nas. Za šest sezona potrošeno je 28 miliona evra, a držva je učestvovala sa 18% – dodao je Čović.

Što se tiče spekulacija o prelasku Aleksandra Aranitovića u crno-beli tabor, Čović je izjavio da mladi košarkaš može da pređe u Partizan ako Vanja Marinković dođe u Zvezdu.

Pričajući o budžetu za ovu sezonu, Čović je istakao da ne može ni okvirno da kaže koliki će biti budžet jer je potrebno da stručni štab kaže listu pojačanja. Što se državnih sponzora tiče, rekao je da Zvezda od Telekoma ima 960 000 evra godišnje, a od grada Beograda 200 000 evra, i da su to jedini državni sponzori koje klub sa Malog Kalemegdana ima. Čović je najavio i da Zvezda radi na okupljanju pula sponzora za narednu sezonu. Crvena zvezda će naredne sezone nositi Najk, a tehnički sponzor će biti Pežo. Čović je dodao da ni budžet od 50 miliona evra ne garantuje odlazak na fajnl-for Evrolige.

Nebojša Čović je pričao i o potencijalnoj ostavci.

Bilo je i predloga da odem, ali shvatili smo da bi to bila pobeda čaršije i da ništa ne bismo uradili. Napunili smo se novom energijom, idemo dalje, imamo iste ciljeve. Razmišljam i o privatizaciji i na narednoj skupštini ćemo zauzeti jasan stav  – rekao je predsednik Zvezde.

Kada je reč o odslacima igrača, Čović je saopštio da su samo odlasci Marka Gudurića i Ognjena Kuzmića bili neplanirani.

Samo su dva igrača otišla van plana. To su Marko Gudurić i Ognjen Kuzmić. Ponuda kakvu smo dobili za Gudurića se ne odbija. Dobili smo od Fenerbahčea milion evra i 20 posto od naredne prodaje. Kuzmić je otišao za 300 000 evra, Dženkins za 100 000, a Mitrović za 220 000 evra. Jović je bio na pregledima u Oliju, ali je ipak otišao u Bajern… Novac od transfera ide u finansijsku stabilizaciju, pošto je do destabilizacije došlo jer neka obećanja nisu ispunjena. Koja – to neću da vam kažem – istakao je Čović.

On je zatim dodao da će Australijanac Džona Bolden karijeru nastaviti u Makabiju, a da dovođenje Majka Cirbesa nije bilo realno.

Govoreći o novom treneru Dušanu Alimpijeviću, Čović se dotakao i nekih imena sa kojima je Crvena zvezda bila povezivana u proteklom periodu.

Pričali smo sa Tomićem, dobio je bolju ponudu tamo. Sa Pešićem imam par puta godišnje konsultacije, pa biste pomislili da hoću da menjam Radonjića. Bilo je reči i o stranim trenerima, ali mislim da oni ne bi uspeli u Zvezdi. Dušan nije prvi mladi trener. Da podsetim da je najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića Kića iz patika postavio na klupu – zaključio je Čović.

0
0

2 Komentara

  1. U ovoj Zvedi sve,bre,monetarni eksperti i mađioničari.Katedru drže tzv.doktori Ćoki i Terza.Za ovog potonjeg i Interpol zna!

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako je dr.Nebojsa Covic i uvazeni predsjjednice samo nastavi ka svojim ciljevima zacrtanim imas snaga i umijeca da vodis Giganta sa Malog kalemegdana,a MI smo uz tebe 100% …Ciganija tvoja dominacija se nastavlja,neka crknu…….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter