0
Ostali sportovi

NA KORAK DO TITULE: Pitsburg deklasirao Nešvil! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.17 u 16:48

Hokejaši Pitsburg Pingvinsa pobedili su Nešvil Predatorse rezultatom 6:0 (3:0, 3:0, 0:0) i tako stigli do treće pobede u Stenli kup finalnoj seriji naspram dve koje imaju „predsi“.

Iako su „predatori“ imali momentum na svojoj strani jer su dominantnim partijama u svojoj „Bridžston Areni“ oba puta savladali hokejaše Majka Salivena, ipak to nije uticalo mnogo da mnogo iskusniju ekipu „pensa“. Navijači domaćih ispratili su ekipu u Nešvil u nadi da ih, što se tiče ove sezone, više neće gledati u „Pi-Pi-Dži Pejnts Areni“.

Već posle minut i po igre na startu domaći su poveli posle „pauer pleja“ i sjajnog udarca Džastina Šulca, koji je uspeo udarcem sa plave linije da provuče loptu kroz noge Peki Rineu. Asistencije su ubeležili Sidni Krozbi i Patrik Hornkvist. Posle pet minuta nastvka, na asistencije Krisa Kunica i Trevora Dejlija, Brajan Rast iz bekhenda postigao je drugi pogodak – 2:0. Ovu trećinu je, pred golova, obeležilo i nesportsko ponašanje kapitena „pingvina“. Predatorsi su imali svoje šanse u ovoj trećini, ali ih nisu iskoristili pa je stigla kazna od Jevgenija Malkina na deset sekundi do kraja prvog perioda. „Siledžija“ je, posle dodavanja Fila Kesela i Rona Hejnsija, preciznim šutem savladao finskog golmana.

Ispostavilo se da je to bio kraj za tridesetčetvorogodišnjeg Finca, koga je, na počektu drugog perioda, zamenio zemljak, Juse Saros. Nedugo zatim Saros je imao sjajnu odbranu, ali u nastavku akcije bio je matiran. U pogodak su bili umešani svi članovi „Sid i deca linije“. Na asistencije Krozbija i Džejka Gencela, Konor Širi je postigao pogodak za 4:0. Neiskustvo dvadesetdvogodišnjeg Finca došlo je do izražaja prilikom šuta Fila Kesela, koji je postigao gol za 5:0. Gol su pripremili Oli Mata i „Sid d Kid„, kome je ovo treća asistencija na ovom meču. U 17. minutu druge trećine Pingvinsi su stavili tačku na meč, barem što se golova tiče. Kod poslednjeg pogotka na meču učestvovali su isti hokejaši kao kod poslednjeg gola u prvoj trećini, samo što je sad Hejnsej bio egzekutor, a Malkin i Kesel asistenti.

U poslednjem periodu nije bilo golova, ali je bilo 19 isključenja i dve tuče. Izabranici Pitera Lavijoleta pobedili su sa 11-8 u isključenjima. Tuče su za „‘gvinse“ ubeležili Karl Hagelin i Kunic, kome je falio samo gol za „Gordi Hau het-trik“, odnosno Viktor Arvidson i Janik Veber za goste.

I ovde se pokazalo da meč rešava dobra partija golmana. Met Mari je upisao 24 odbrane i „šutaut“, prvi u ovogodišnjoj finalnoj seriji, a drugi u doigravanju, dok je Rine 6/9, a Saros 12/15. Moglo bi se reći da su Nešvil Predatorsi u prva četiri meča bolje klizali, čak iako su izgubili prva dva, ali jutros su bili potpuno pregaženi. Iako statistika ne ukazuje mnogo na to, ipak rezultat 6:0 sve govori.

Za igrače utakmice su proglašeni: (1) Krozbi, (2) Kesel i (3) Hejnsej.

Sledeći meč igra se u „Smešvilu“ u ponedeljak rano ujutru, dva sata iza ponoći.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter