0
Ostali sportovi

BOKS: Pakjao protiv Horna 2. jula

Objavljeno: 09.04.17 u 09:40

Filipinski bokser Meni Pakjao braniće titulu u velter kategoriji u verziji WBO protiv Australijanca Džefa Horna 2. jula u Brizbejnu, saopštili su danas organizatori.

Promoteri bivšeg 29-godišnjeg nastavnika Horna su od januara pokušavali da ugovore meč sa 38-godišnjim Pakjaom, prvim svetskim šampionom u osam različitih težinskih kategorija. Borba će se održati na stadionu Sankorp u Brizbejnu, kapacteta 52.500 mesta.

Pakjao i njegov tim su pokušavali da ugovore skuplji meč s nekim poznatijim bokserom, ali posle višmesečnih pregovora nisu uspeli da se dogovore s Britancem Amirom Kanom.

Pakjao je senator na Filipinima, a do sada ima skor od 59 pobeda, šest poraza i dve nerešene borbe. Horn ima 17 pobeda i nerešenu borbu.

Organizatori su meč najavili kao „najveću australijsku borbu u istoriji“, a očekuje se da će početi rano popodne, u subotu 2. jula, kako bi u dobrom terminu meč mogla da gleda i publika u SAD.

– Pakjao i njegov tim zvuče kao da imaju mnogo samopouzdanja. Zvuče kao da kažu: ‘U redu, doći ćemo u Brizbejn, nokautirati Džefa Horna, zaraditi milione i onda se spremamo za meč sa Kanom. Nadam se da će nastaviti tako da misle, rekao je Horn, koji se 2012. godine takmičio na Olimpijskim igrama u Londonu.

Horn je rekao i da zna da nije mnogo poznat, ali da će mu predstojeći meč protiv Pakjaa omogućiti da se probije.

– Amir Kan je veliko boksersko ime, iako je bio nokautiran mnogo puta. Ali, ovo je moja šansa da se pokažem. Nisam mislio da će Pakjao i dalje biti tu kada budem dobio priliku da boksujem za svetsku titulu. On je stariji, a ja sam još mlad. Spreman sam da iskoristim priliku, i to protiv njega, naveo je Horn.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter