0
The Best Of

VREMEPLOV: Promašio je u Humskoj, ali je vrlo brzo Saša Ilić utišao ‘Galaktikose’ (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.16 u 00:20

Za promašaj protiv Reala Saša Ilić kaže da je jedina stvar koju bi ispravio u karijeri. Ali ostaje kuriozitet da je posle samo par meseci utišao ‘Bernabeu’.

U danu kada je Saša Ilić izjednačio rekord Momčila Moce Vukotića po broju odigranih utakmica u dresu Partizana, prisećamo se vremena kada je bio, može se reći, na vrhuncu svoje karijere.

SAŠA ILIĆ ZA HOTSPORT: Koliko puta sam sebi skočio u usta… A danas se jedva stiže i do 200 utakmica (VIDEO)

Mnogo puta do sada navijači Partizana pitali su se kako detalj iz 85. minuta meča protiv Reala nije pretvorio u gol, ali na svoju legendu i kapitena nisu mogli, a ni smeli da se naljute.

I sam Saša Ilić sebe krivi za taj promašaj koji je uticao na pobedu protiv slavnih ‘Galaktikosa’ i bodove koji bi kasnije crno-bele odveli makar u Kup UEFA.

VREMEPLOV: Saša Ilić je legenda, ali da je ovo pogodio… (VIDEO)

Međutim, da je fudbal igra u kojoj se sve pre ili kasnije na neki način vrati potvrđeno je baš na primeru Saše Ilića. On je vrlo brzo posle učešča u Ligi šampiona sa Partizanom, već u zimskoj pauzi, otišao u Vigo na poziv Radomira Antića i zaigrao u jednoj od najjačih liga na svetu u dresu Selte.

Tim sa ‘Balaidosa’ su tada činila imena poput Mostovoja, Sava Miloševića, Gustava Lopeza, Silvinja, ali je Ilić našao svoje mesto među jedanaestoricom čak i na gostovanju na stadionu ‘Santjago Bernabeu’ 29. februara 2004. godine.

VREMEPLOV: Njuh za gol poput napadača, a poseban ‘pik’ imao je na Zvezdu – Saša Ilić (VIDEO)

I ne samo to, sjajni vezista je iskoristio svoju snalažljivost u šesnaestercu, koju je demonstrirao nebrojano puta kroz karijeru, i savladao Kasiljasa.

Ako nisu par meseci ranije, sada je nekoliko desetina hiljada navijača ‘kraljeva’ u trenutku zanemelo.

(Izvor: youtube / javicelta)

Međutim, i pored početnog ‘utišavanja stadiona’ i vođstva Selte na poluvremenu, utakmica je otišla ‘iz dvojke u keca’. Real je kasnije trijumfovao sa 4:2 (0:1).

Golove za preokret su redom postizali Ronaldo, Zidan i Figo. Zatim je na 3:2 u 90. minutu smanjio još jedan bivši igrač Partizana Savo Milošević. Ipak, konačan rezultat u trećem minutu nadoknade postavio je Zinedin Zidan svojim drugim golom na meču.

(Izvor: youtube / Cicim8665)

VREMEPLOV: I Zinedin Zidan je oblačio dres Partizana! (FOTO) (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter