0
Auto Moto

F1: Fors Indija angažovala tinejdžera iz Rusije za test vozača

Objavljeno: 01.02.16 u 14:43

Fors Indija nastavlja sa ulaganjima u budućnost.

U sklopu takvog programa potpisan je ugovor sa mladim Nikitom Mazepinom. Talentovani 16-ogodišnjak iz Rusije učetvovaće u testiranjima bolida. Mazepin je skrenuo pažnju na sebe impresivnim trkama u karting seriji 2014. godine. Sa napretkom je nastavio i naredne godine u Formuli Reno 2. Prilika u ‘najbržem cirkusu’ logičan je nastavak događaja.
– Mi do sada imamo odličan uspeh u prepoznavanju mladih talenata, i očigledno je da je Nikita već sada veoma sposoban i posvećen vozač. Ovo će biti sjajna prilika da pokaže svoje mogućnosti i razvije veštine neophodne da bi jednog dana postao vozač Formule 1, rekao je generalni direktor Fors Indije Vižaj Malija za sajt „F1“.
Nemac Niko Hulkenberg i Serhio Perez iz Meksika i dalje će predstavljati ekipu sa licencom iz Indije, stacioniranu u engleskom Silverstonu, na zvaničnim trkama Formule 1.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter