0
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Tibo Pino vozi za novi ugovor

Objavljeno: 20.01.16 u 19:33
 
Najveća nada francuskog biciklizma Tibo Pino izrazio je želju da nastavi saradnju sa ekipom ‘FDJ’, iako je priznao da ga zanimaju ponude drugih timova. Njegova profesionalna karijera traje od 2010. godine, i do sada je nastupao samo za tim koji podržava „Francuska nacionalna lutrija“. Važeći ugovor sa timom „FDJ“ ističe mu na kraju sezone.
 

 
Pino je napomenuo u razgovoru za Ekip:
– I dalje vidim sebe u timu, ali neću da zatvaram ostala vrata. Osluškivaću druge ponude. Ali, prvo da vidimo kako će proteći sezona.
 
Mladi biciklista skrenuo je pažnju na sebe kada je bljesnuo na „Turu“ 2014. godine, zauzevši treće mesto u generalnom plasmanu. Naredna „Trka oko Francuske“ nije protekla prema očekivanju. Posle mučenja u Pirinejima, na kraju je završio na za njega razočaravajućem 16. mestu. Ipak, slavu mu je donela etapna pobeda na prestižnom vrhu ‘Alpe d’Huez’.
 
Kao glavni cilj za narednu sezonu Pino je, pored „Tura“, potencirao i Olimpijske igre u Riju. Selektiran je da brani boje svoje zemlje na uličnoj trci, a učestvovaće i u vožnji na hronometar.
 
Francuska čeka na pobednika „Tura“ od davne 1985. godine, kada je čuveni Bernard Ino poslednji put trijumfovao u ukupnom poretku.
 
Pripremio: Miloš Ristanović 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter