1
Vremeplov

VREMEPLOV: Došao je tiho i razbio Brazil (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.16 u 14:58

Njegov izbor je bio kritikovan. On je ćutao, igrao i, kad je bilo najpotrebnije – eksplodirao. 

Godina je bila 1982. Sistem takmičenja na SP u Španiji bio je malo drugačiji. Nakon takmičenja po grupama (kojih je bilo šest), 12 preostalih ekipa formiralo je nove četiri grupe sa po tri tima, iz kojih je pobednik išao u polufinale. 

Nakon izuzetno ‘mršavih’ partija u prvoj rundi (Poljska 0:0, Peru 1:1, Kamerun 1:1), Italijani su se, uz mnogo sreće, domogli druge runde – i to zahvaljujući postignutom golu više od Kameruna. Prvo mesto zauzeli su Poljaci. A na sve to, nadovezale su se velike kritike tamošnje javnosti, koje su se pre svega odnosile na prvog napadača ekipe, Paola Rosija. Nikome nije jasno bilo zašto je on tu. Nikome, sem trenera Enca Bearcota.

U drugom krugu, iznenađenje i pobeda nad Argentinom – 2:1. Argentinci su tri dana kasnije poraženi i od Brazila – 3:1, te je ostalo Brazilu i Italiji da u direktnom okršaju odluče ko će proći u polufinale.

Bio je to 5. jul 1982. godine. Sa jedne strane strašni, razgoropađeni Brazil. 

Sa druge Italija… tačnije, deset igrača u dresovima Italije i – Paolo Rosi. Jer, od tog dana na stadionu „Sarija“ u Barseloni, bivšem domu fudbalera Espanjola, pa do kraja šampionata u Španiji, postojalo je samo ime Paola Rosija.

Tri gola tadašnjeg „lošeg momka“ za veliki trijumf i prvi korak ka jednom od najvećih uspeha italijanskog fudbala – tituli šampiona sveta.

Uživajte!

(Izvor : Youtube/WC)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter