0
Ostali sportovi

BADMINTON: Igor Bjelan među 16 najboljih u Grčkoj

Objavljeno: 02.05.15 u 13:05

Odličan rezultat srpskog državnog prvaka na badmindon turniru ‘Hellas international 2015.’ koji se od 30. aprila do 3. maja održava u Sidirokastru i na kojem su Srbiju predstavljali i Milica Simić i Dragoslav Petrović.

Srpski državni prvak u singlu Igor Bjelan je stigao do 16 najboljih u singlu na ovom turniru koji je okupio preko 150 seniora i seniorki iz 20-tak zemalja. Bjelan je startovao od kvalifikacija. U prvom kolu ubedljivo je savladao Grka Panagiotisa Botelisa s 21:10, 21:16, u drugom mu je predao Rus Aleksander Butovetstki, a u trećem, poslednjem, uspeo je da preokrene u duelu sa Belgijancem Florentom Kerstersom. Rival je dobio prvi set s 21:18, ali je naš reprezentativac u drugom slavio s 25:23, u trećem, odlučujućem, s laganih 21:10, i tako se plasirao u glavni žreb.

U borbi za osminu finala, po receptu iz okršaja sa Kerstersom, pao je Englez Daren Adamson. Izgubio je Bjelan prvi set ubedljivo – 21:14, ali je u nastavku meča zaigrao kao preporođen. U drugom je bilo 21:19, a u trećem 21:17 za srpskog takmičara, koga je u duelu za plasman među osam najboljih čekao još jedan Englez – Sam Parsons. I umor je učinio svoje, učesnik Prvih letnjih evropskih igara u Bakuu izgubio je s 21:4, 21:16.

Hellas International 2015_Igor Bjelan, Milan Barbir, Milica Simic i Dragoslav Petrovic

Drugi naš predstavnik u muškom singlu na turniru u Grčkoj, dojučerašnji junior Dragoslav Petrović, pobedio je u prvom kolu kvalifikacija domaćeg takmičara Aksileasa Carcidisa s 21:18, 19:21, 21:18, ali je u drugom poražen od Čeha Lukasa Zevla sa 21:19, 21:15.

Državna prvakinja Milica Simić, koja će uz Bjelana braniti boje Srbije na Evropskim igrama u Bakuu, u Sidirokastru počela je takmičenje od glavnog žreba. U šesnaestini finala poražena je od Šveđanke Berfin Arslan s 21:11, 21:19.

– Ovaj put ispisana je mala ali nama ponovo vrlo značajna istorija srpskog badmintona. Igor Bjelan je prošao kroz kvalifikacije u muškom singlu i u glavnom žrebu plasirao se u drugo kolo, odnosno među najboljih 16 takmičara. Sjajan rezultat, a ponovo je pomerena lestvica kvaliteta srpskog badmintona. Na svakom turniru neko od takmičara iskoči i na taj način povlači za sobom ostale.

– Vrlo sam ponosan što trenutno imamo sjajne mlade takmičare koji daju sve od sebe da bi napredovali iz dana u dan, a posebno bih istakao pozitivnu atmosferu unutar Saveza koja daje jak vetar u leđa svima nama i kao što se vidi daje izvrsne rezultate – rekao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na ‘Hellas International 2015.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter