0
Lifestyle

LIFESTYLE: Budite dominantni kao što je Džo Hart!

Objavljeno: 26.03.15 u 14:09

Golman engleske reprezentacije i Mančester Sitija otkriva tajne svog treninga. Bilo da igrate fudbal rekreativno i želite da budete brži i bolji ili da hoćete da unapredite svoj trening, ovih sedam ‘caka’ poznatog golmana će vam svakako pomoći.

Golman Mančester sitija i reprezentacije ‘Gordog Albiona’ već godinama unazad jedan je od najspremnijih sportista. Prošle nedelje u meču Lige šampiona bio je neverovatan protiv Barselone, ali to što je bio najsvetlija tačka u timu sa ‘Etihada’ nije pomoglo da se ‘Građani’ plasiraju u narednu fazu. Evo šta je tajna njegovog uspeha.

Izgradite snažno jezgro:

Uloga golmana zahteva i fizičku i psihičku snagu.Bilo da treba da skoči visoko za loptu ili da iskrivi telo i skoči na teren, golman mora da ima jako jezgro i telo. ‘To je temelj fitnesa’, kaže Hart.

Hart zamenjuje teške tegove, koji mogu da vas uspore i zakoče, za kombinaciju vežbi snage i stabilnosti. Pre sledećeg treninga trebalo bi da imate dobru bazu za izdržljivost, pa se zagrejte 10-15 minuta na sobnom biciklu pre početka utakmice.
Uradite 3 serije ovih vežbi do poslednjeg atoma snage.

Izdržaj i bočni izdržaj na TRX traci:

Počnite sa stopalima na trx traci i nadlakticama na podu. Kontrahujte stomačne mišiće tako da telo formira pravu liniju.

Iskorak sa rotacijom trupa:

Držite bučicu ispred sebe, napravite iskorak svojom levom nogom, rotirajući torzo u desnu stranu. Rotirajte se nazad na centar i vratite u početnu poziciju. Ponovite sa drugom nogom.
Uradite 3 serije po 15 ponavljanja (sa svakom nogom)

Zgibovi:

Ova vežba pogađa vaše lat mišiće, kao i mišiće ruku i jezgro stabilišuću ramena od prevencije povreda.
Uradite 3 serije do iznemoglosti.

Sumo čučanj:

Stanite sa raširenim stopalima, držeći bučicu za krajeve i uradite čučanj, a potom se ispravite. Ova vežba aktiviraće mišiće gluteusa i nogu.
Uradite 3 serije po 10 ponavljanja.

Trzaj ketlbelom:

Stajite sa blago savijenim nogama, držeći ketlbel. Eksplozivno ispravite telo, povlačeći ketlbel na visoko gore iznad glave, a potom se vratite u početnu poziciju.
Uradite 3 serije po 4 ponavljanja.

Skok na kutiju:

Stanite ispred kutije ili neke platforme. Skočite na kutiju sa obe noge, a potom se vratite u početnu poziciju. Ovo će razviti vašu okretnost i gipkost koja vam je potrebna za visoke lopte.
Uradite 3 serije po 4 ponavljanja.

Pregib zadnje lože na lopti za pilates:

Lezite na pod sa petama na lopti za pilates. Podižite svoju levu nogu polako i okrećite loptu ka vama sa desnim stopalom.
Uradite 3 serije po 4 ponavljanja (svaka noga).

hotsport.rs       –      Men’s health

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter