Iz srca ravnice, najvećeg grada panonske nizije, dolaze profesionalni rekreativci na biciklima. U Novom Sadu pedale duže od godinu dana i na dobrom su putu da postanu pokretna znamenitost grada. Predstavljamo vam – EKO KURIRE, momke koji jedino na bajsu ‘mogu biti zen’.

Povezane vesti

Ideja da se pokrene kurirska služba na biciklima nastala je kada je jedan od osnivača, Milan Lisica, na master studijama u Holandiji spoznao kako to tamo fantastično funkcioniše. Tokom njegovog putovanja, biciklom iz Portugala do Titela, uvideo je da dostava na biciklima postoji u skoro svakom velikom evropskom gradu.

– Novi Sad se pokazao kao idealno mesto za Eko kurir – i eto nas, vozamo se više od godinu dana i sugrađani nas podržavaju u tome – kaže za naš portal Dejan Vlaški, takođe jedan od osnivača Eko kurira.

Eko kurir po prirodi posla, omogućava svakodnevnu fizičku aktivnost, koja prosečno bude i 50 km po danu, što svakako prelazi granicu rekreacije i prelazi u profesionalizam. Kako su brzina dostave i sigurnost paketa najbitnije, gradske vožnje su veoma energične, zanimljive, a ponekad i opasne, pa je lučenje hormona adrenalina i serotonina na visokom nivou.

– Organizam postepeno postaje fizički sve spremniji, a zadovoljstvo iz dana u dan sve više raste. Ako ovim putem nastavimo, bićemo najsrećniji momci u Novom Sadu, ako to već nismo sada – poručuju Eko kuriri.

Više o ovoj sjajnoj ideji saznajte na zvaničnoj Fejsbuk stranici Eko kurir, a pogledajte delić avanture koju ovi momci doživaljavaju svakog dana:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.