0
Auto Moto

Vozači Formule 1 zarađuju od 150.000 do 22 miliona evra po sezoni!

Objavljeno: 13.08.14 u 14:44

Danas je objavljena najnovija lista zarada vozača Formule 1, a na samom vrhu nema nikakvih iznenađenja. Trojica na samom čelu imaju istu platu, ali postoje razlike u platama između timskih kolega.

Sebastijan Fetel

Najplaćeniji je Sebastijan Fetel, a u odnosu na prošlu godinu dobio je povišicu od devet miliona, što njegovu zaradu za ovu sezonu dovodi do cifre od 22 miliona evra.

Zajedno sa njim na čelu je i dvojac iz Ferarija, Fernando Alonso i Kimi Raikonen, koji će takođe ove godine dobiti po 22 miliona evra.

Zatim sledi vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 20 miliona, ispred Džensona Batona iz Meklarena sa 17 miliona i timskog kolege Nika Rozberga. Nemac trenutno vodi u generalnom plasmanu, ali ima za osam miliona manju platu od svog timskog kolege.

Razlike u odnosu na ostale vozače su velike. Tako će Felipe Masa, posle prelaska iz Ferarija u Vilijams, ove godine dobiti ček na četiri miliona evra, isto kao i Niko Hilkenberg u Fors Indiji.

Serhio Peres će dobiti dvostruko veću platu u Fors Indiji nego prošle godine u Meklarenu, od tri miliona evra. I Roman Grožan i Pastor Maldonado će dobiti istu sumu od Lotusa, dok rukija Meklarena Kevina Magnusena očekuje plata od milion evra.

Milion dolara za ovu sezonu dobiće i Valteri Botas. Veliko iznenađenje je plata drugog vozača Red Bula, Danijela Rikarda. Mladi Australijanac ove godine će zaraditi „samo“ 750.000 evra. Međutim, kako je bacio Fetela u senku, na kraju sezone ga sasvim sugurno čeka velika povišica.

Istu platu kao Rikardo ima vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj, Žil Bjanki iz Marusje zaradiće 500.000, a Esteban Gutijeres 400.000 evra. Drugi vozač Toro Rosa Danil Kvjat očekuje ček na 250.000 evra, 50.000 manje dobiće Maks Čilton, dok su na samom dnu Kamui Kobajaši i Markus Erikson iz Katerhema, koje očekuje 150.000 evra.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter