0
F1

FOTO: Twitter/ Formula 1

POBEDA VERSTAPENA U AUSTRALIJI: Trku obeležili prekidi! (FOTO)

Objavljeno: 02.04.23 u 10:35

Tri prekida.

Vozač Red Bula Mark Verstapen ostvario je prvu pobedu u karijeri na tlu Australije, iza Holanđanina je bio Luis Hamilton vozač Mercedesa, dok je na trećem mestu bio vozač Aston Martina Fernando Alonso.

Trku su nažalost obeležili brojni incidenti, bilo je čak tri prekida, a na kraju se trka završila sa 12 vozača. Pored Verstapena, Hamiltona i Alonsa, našli su se i Lens Strol, Serhio Peres, Lando Noris, Niko Hilkenberg, Oskar Mjastri, Gvanju Džou, Juki Cunoda, Valteri Botas i Karlos Sains.

Nakon poslednjeg restarta trke, nastao je potpuni haos, do kojeg je došlo dva kruga pre kraja. Posle restarta je još jednom istaknuta crvena zastava, treća ukupno, pošto je više vozača učestvovalo u incidentu, posle kojeg je nekoliko bolida završilo van staze. Direkcija trke je pokrenula istragu.


FIA je potom odlučila da se trka nastavi iza sigurnosnog automobila po redosledu prethodnog starta, bez bolida koji su uništeni tokom prethodnog incidenta. Karlos Sains kažnjen je sa pet sekundi zbog kontakta sa vozilom Fernanda Alonsa.

Španac je  iz tog razloga pomeren van bodova, a Alonso vraćen na treću poziciju čime je stigao do novog podijuma. Verstapen je vodeći u generalnom plasmanu sa 69 bodova, 15 više od Peresa, dok je Alonso treći sa 45.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>VAMOOOOS CHECO!!!! 🙌<br><br>The Mexican is your <a href=“https://twitter.com/salesforce?ref_src=twsrc%5Etfw“>@salesforce</a> Driver Of The Day! 🎉<br><br>From a pit-lane start to a points-finish, take a bow <a href=“https://twitter.com/SChecoPerez?ref_src=twsrc%5Etfw“>@SChecoPerez</a>! 👏👏👏<a href=“https://twitter.com/hashtag/AusGP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#AusGP</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/F1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#F1</a> <a href=“https://twitter.com/redbullracing?ref_src=twsrc%5Etfw“>@redbullracing</a> <a href=“https://t.co/OpHqUfdrDV“>pic.twitter.com/OpHqUfdrDV</a></p>&mdash; Formula 1 (@F1) <a href=“https://twitter.com/F1/status/1642432275596865537?ref_src=twsrc%5Etfw“>April 2, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Azerbejdžana 30. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter