Trenutno najbolji srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale na 400 metara prepone na Evropskom prvenstvu koje se održava u Cirihu.

Povezane vesti

bekric-cirih

Bekrić je u drugoj polufinalnoj trci osvojio drugo mesto sa najboljim rezultato sezone 49,21 što mu je bilo dovoljno da obezbedi učešće u finalnoj trci koja je na programu u petak sa početkom od 20.52 sata.

„Nikada do sada nam se nije dogodilo da dodjemo na stadion i da počnemo da se zagrevamo, a da nas pre toga niko nije obavestio o pomeranju satnice i same trke. Zagrevanje je tako trajalo neverovatnih tri sata, ali sam i pored toga zadovoljan trkom. Ostvario sam ono što sam zacrtao, da budem prvi ili drugi u grupi i da se plasiram u finale. U finalu želim da uživam u trci, bez pritiska“ – rekao je Bekrić.

Zanimljivo je da je Bekrić do finala došao sa najslabijim rezultatom od osmorice finalista. Najbolje vreme je ostvario Estonac Rasmus Magi koji je stazu istrčao za 48,54 što je i najbolji evropski rezultat u sezoni, sledi Rus Timofej Čali (48,69), zatim Nemac Feliks Franc (48,96), Denis Kudrijavcev iz Rusije (49,09), Nemac Varg Kenismark (49,12), Finac Oskar Moro (49,08) i domaći atletičar Karim Husein (49,16).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.