0
Košarka

Srbin seo na klupu Oklahome

Objavljeno: 06.07.14 u 08:41

Srpski košarkaški trener Darko Rajković, koji je prošle sezone radio u Razvojnoj ligi sedeći na klupi Tulse, prekomandovan je u NBA ligu gde je dobio posao na mestu pomoćnog trenera Oklahome Siti Tander.

Ovu vest javnosti je saopštio generalni menadžer Tandera, Sem Presti. Rajković je poslednje dve sezone radio kao glavni trener u Tulsi 66ers, klubu koji je filijala Oklahome u NBA D-lige.

Darko-Rajkovic-Trener

„Darko poseduje zavidnu košarkašku biografiju, a njegovo znanje o ovoj igri i razvoj igrača na viši nivo koji je pokazao u Tulsi doveli su ga do situacije da dobije priliku u Oklahomi. Ja sam uzbuđen što je dodat našem trenerskom timu“, rekao je glavni trener Oklahome, Skot Bruks i dodao:

„On je svestan i potpuno može da razume talente koje mi imamo, a zahvaljujući njegovom predvođenju Tulse, Darko je sve vreme posedovao konstatnost u radu. Sigurni smo da će dodati novu dimenziju našem stručnom štabu“, kaže Bruks.

Darko Rajković je prvi srpski trener koji je samostalno sedeo na klupi jednog tima iz NBA D-lige, a ujedno je i prvi neamerički stručnjak koji je rođen van granica SAD da je bio glavni trener u Razvojnoj ligi.

Za poslednje dve sezone on je s Tulsom upisao skor od 51-49, uključujići i polufinale u sezoni 2012-13 kada je Tulsa imala skor od 27-23.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter