0
Ostali sportovi

Red Bull King of The Rock: Ko će biti novi kralj? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.14 u 15:35

Do četvrtog izdanja Red Bull King of The Rock turnira u Srbiji ostala su još samo dva dana. Prijavilo se više od 500 igrača, ali će zbog pravila takmičenja u borbi za titulu kralja uličnog basketa učestvovati njih 256. Kvalifikacioni turniri održaće se u subotu 31. maja na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu sa početkom u 10 časova, dok su finalni obračuni pod koševima rezervisani za nedelju, 1. jun od 19 časova.  

Red bull 1

Rekordan broj igrača prijavio se za četvrto, sada već tradicionalno basket takmičenje u Srbiji pod nazivom Red Bull King of the Rock. Za nedelju dana, koliko je trajala prijavna faza, preko 500 igrača iz svih krajeva naše zemlje poslalo je prijavu za učešće na turniru. Ipak, zbog sistema takmičenja pravo učešće su stekla 256 igrača, koji će biti podeljeni u četiri grupe po 64 igrača i u subotu će se boriti za 63 slobodna mesta na finalnom turniru.

Titulu najboljeg srpskog 1 na 1 igrača braniće Nikola Vujović iz Čačka i nema sumnje da će imati izuzetno jaku konkurenciju. Pobednik finalnog turnira, koji se igra u nedelju od 19 časova, predstavljaće Srbiju na svetskom finalu koje se ove godine prvi put održava u zatvoru Samasana na Tajvanu.

Pored najboljeg basketa publiku očekuje i bogat prateći program u kome će pojedinci imati šansu da obezbede sebi odlazak na svetsko finale na Tajvanu. Škole košarke takmičiće se u šutiranju trojki, a pobednik takmičenja obezbediće komplet dresova za svoj tim.

Podsećamo da se turnir igra po košarkaškim pravilima igre “jedan na jedan”. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, napad traje 15 sekundi, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju.

Odlukom organizatora turnira, sav novac prikupljen od kotizacija biće doniran kao pomoć stanovništvu sa područja pogođenih poplavama. Na svetskom finalu Red Bull King of the Rock, koje se održava 6. septembra, učestvovaće 32 igrača iz 26 zemalja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter