0
Američki fudbal

Prva pobeda Stilersa, magični Brejdi, Čifsi i Bronkosi i dalje maksimalni

Objavljeno: 14.10.13 u 08:57

rotlisberger-pitsburg

Većina utakmica 6. vikenda NFL šampionata odigrana je prethodne večeri i u toku noći između nedelje i ponedeljka, a nakon tih mečeva samo su još dva tima ostala sa stoodstotnim učinkom, a isto toliko ekipa još uvek ne zna za trijumf.

Do prve pobede u novom šampionatu došli su Pitsburg Stilersi i to na teškom gostovanju na stadionu Džetsa u Njujorku, dok su prvi poraz nakon završnice za infarkt doživeli Nju Orleans Sejntsi. Naime, gosti su u Bostonu na nešto više od minuta pre kraja imali četiri poena prednosti u odnosu na domaće Pejtriotse, ali je i toliko vremena bilo dovoljno Tomu Brejdiju da organizuje pobednički napad i na pet sekundi pre kraja uputio završni pas u end zonu ka Tompkinsu koji je uhvatio loptu za trijumf. Bilo je to 342. dodavanje kvoterbeka Nju Inglanda za tačdaun čime se izjednačio na četvrtom mestu na večnoj listi NFL sa Frenom Tarkentonom.

Nakon ovog kola samo su još Kanzas Siti Čifsi i Denver Bronkosi i dalje bez poraza pošto su u svojim mečevima prilično lako savladali Ouklend odnosno Džeksonvil, koji uz Tampa Bej Bakanirse je jedan od dva kluba koji još uvek nisu osetili slast pobede u ovoj sezoni.

NFL, 6. vikend

Rezultati:
Bafalo – Sinsinati 24:27 posle produžetka
Klivlend – Detroit 17:31
Kanzas Siti – Ouklend 24:7
Minesota – Karolina 10:35
Njujork Džets – Pitsburg 6:19
Tampa Bej – Filadelfija 20:31
Baltimor – Grin Bej 17:19
Hjuston – Sent Luis 13:38
Denver – Džeksonvil 35:19
Sijetl – Tenesi 20:13
Nju Ingland – Nju Orleans 30:27
San Francisko – Arizona 31:16
Dalas – Vašington

Odigrano u četvrtak:
Čikago – Njujork Džajants 27:21

Ponedeljak:
San Dijego – Indijanapolis

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter