0
Ostali sportovi

Streljaštvo pred ponorom

Objavljeno: 13.02.13 u 16:28

ivana maksimovic

Zbog finansijskih teškoća Srbija najverovatnije neće imati predstavnika na prvenstvu Evrope koje se krajem meseca održava u Danskoj.

Jedan od najtrofejnijih „malih“ sportova u Srbiji suočava se sa teškim trenucima. Naime, zbog očajne finansijske situacije dovedeno je u pitanje učešće na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje će biti održano od 25. februara do 3. marta u danskom Odenzeu.

Zbog dugova koji su nastali u prethodnim godinama i to prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji u iznosu od 47 hiljada evra srpsko streljaštvo nalazi se pred ponorom, jer je za izmirenje obaveza ostalo još nepunih dva dana.

Inače, dug je nastao jer organizator Evropskog prvenstva u Beogradu 2011. „Bgd sportski centar Kovilovo“ nije uplatio ESK deo kotizacije prikupljen od učesnika.

To praktično znači da će naši trofejni strelci, počevši od legendarne Jasne Šekarić pa do srebrne sa Olimpjskih igara u Londonu Ivane Maksimović, ostati uskraćeni za mogućnost da se pod zastavom Srbije bore za odličija na šampionatu Starog kontinenta.

Sada je na potezu država, jer jedino uz njenu pomoć ovaj problem može biti u najkraćem roku rešen. Šansa još postoji, nadajmo se i makar malo dobre volje.

Ovim povodom oglasila se i Ivana Maksimović, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim Igrama u Londonu prošle godine. Pogledajte šta je Ivana napisala na svom Fejsbuk profilu.

photo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter