0
Ostali sportovi

Armstrong odbio nagodbu

Objavljeno: 14.01.13 u 19:21

lens armstrong

Nekada je bio najbolji biciklista na svetu, a sada je najveći prevarant u istoriji sporta. Biciklista Lens Armstrong odbio je ponudu Američke anti – doping agencije po kojoj je trebalo da prizna krvicu za korišćenje nedozvoljenih sredstava, a za uzvrat da zadrži pet titula Tur de Fransa.

Da je pristao, bivši sedmostruki uzastopni pobednik Tura (1999 – 2005) ostao bi bez titula iz 2004. i 2005. godine, dok bi dobio skraćenu zabranu bavljenja sportom.

Međunarodna biciklisticka unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom zbog korišcenja nedozvoljenih sredstava.

Ostaje nejasno kako bi mu Amerikanci priznali titule koje mu je Međunardona organizacija oduzela.

Armstrong je optužen da je koristio EPO, transfuziju krvi, testgosteron, kortikosteroide, hormon rasta i prodavao doping sredstava drugim biciklistima.

Bivši sedmostruki pobednik Tura najavio je da će 17. januara gostovati u emisiji poznate voditeljke Opre Vinfri, kada će otkriti svoju stranu “istine”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter